Nakon višenedeljnih prepucavanja, članovi Pokreta "Mi - Glas iz naroda" i zvanično su se rastali. Nakon što su Branimir Nestorović, dojučerašnja medijska zvezda tok pokreta, i Aleksandar Pavić napustili tu organizaciju, najavili su osnivanje svoje stranke "Pravi Mi", dok su predvođeni Draganom Stanojevićem, ostali osnivači odlučili da dalje nastave sami da vode "Mi - Glas iz naroda".

Sagovornik Kurira pak ne prognozira svetlu budućnost na političkoj sceni ni jednima ni drugima.

Sociolog Vladimir Vuletić za Kurir ocenjuje da Pokret "Mi - Glas iz naroda" bez Nestorovića ne može da očekuje bilo kakvu budućnost, dok i Nestoroviću prognozira smanjenu podršku birača.

sequence-01.00-37-58-07.still006.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir Televizija

- Ovi koji su se samoproglasili naslednicima Pokreta "Mi - Glas iz naroda" nemaju nikakvu budućnost bez Nestorovića i na nekim narednim izborima ne bi sastavili ni 0,4 odsto podrške. Oni su malo umislili da su mnogo bitni, iako ih je samo sticaj okolnosti učinio važnim - jasan je Vuletić.

Istovremeno, prognozira da će se i Nestorovićeva harizma smanjiti nakon svega.

nestorovic.jpg
Printscreen/TV Prva 
foto: Printscreen/TV Prva

- Nestović će bez sumnje biti oslabljen jer treba imati u vidu karakter toga što se zove Pokret. Ta organizacije je jedan svetovni kult, ali ne u pežorativnom smislu, već jedna labavo organizovana grupa bez jasne i čvrste strukture u kojoj je centralna ličnost bio Nestorović koji je postao popularan tokom korone. Niko na političkoj sceni tada nije bio na antivakserskoj strani već samo on, pa je tada dobio podršku te grupe ljudi. Tada se pojavio kao neko ko nije bez ugleda a dao je legitimitet antivakserima. Tako da mogu da razumem neke koji su zasićeni politikom da glasaju za njega zbog toga, ali u političkom životu to ne funkcioniše već su političke stranke ono kroz šta se politički život odvija. Ovo su politički incidenti, nekakav iskaz otpora. Takođe, nakon međusobnih prepucavanja i svađa oko novca, podrška može samo da se smanji - kaže Vuletić za Kurir.

Bonus video:

Kurir televizija "NESTOROVIĆ UVREĐEN IZAŠAO IZ POKRETA I NASTAVLJA RUŠENJE!" Kovač za Kurir: Naravno da mu želja neće proći, NIJE OVO NJEGOV POKRET