VAŽNO JE DA SE IDE NA NOVE IZBORE Vučić: Moj savet i molba SNS-u je da se založe za nove izbore u Beogradu
Foto: Zorana Jevtić

VAŽNO JE DA SE IDE NA NOVE IZBORE Vučić: Moj savet i molba SNS-u je da se založe za nove izbore u Beogradu

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uputio poziv na adrese od tri liste, za mandatara za sasatv Vlade.

- Želim da vas obavestim da sam uputio poziv za mandatara za sastav vlade, uputio poziv listama - tri liste nisu želele da dođu - lista Sulejmana Ugljanina, Srbija protiv nasilja, Novi DSS. Od tada teku rokovi i vreme za izbor mandatara. Očekujem od onih koji tvore većinu da me u ponedeljak obaveste da imaju većinu i ko treba da bude novi mandatar za sastav vlade - rekao je predsednik.

- Želim da pozovem Vladu da analizira preporuke ODIHR da odmah krene u realizaciju, u kratkom roku, da pokušamo svih 25 preporuka. Preporučujem, kao predsednik, razgovarao sam sa predstavnicima liste Beograd ne sme da stane, i sa Šapićem i sa Vučevićem, moj savet njima je, da mi demokratiju negujemo i čuvamo zbog sebe, a ne zbog toga što će neko drugi da nam kaže. Moja molba je da razmotrite, da nam se ne ponovi 2008. godina. Znam da imate većinu što ćete i pokazati. Važno je da se ide na nove izbore, bolje da izgubite vlast, nego da učestvujemo u toj vrsti krađe izbora kakvu je Srbija videla. To je moj savet i molba za vas.

Istakao je da je razgovarao sa predstavnicima "Mi – glas iz naroda" i da je nakon sastanka stekao mišljenje da oni žele da se ide na nove izbore, jer smatraju da će da dobiju 18 odsto glasova.

- To je legitimna pozicija, ali mislim da nije i realna. Ali, to nije odgovorno ponašanje. Mislim da je Srbiji potreban Beogarad koji će da se gradi i ide ubrzano napred, a ne iz krize u krizu", istakao je predsednik Srbije, odgovarajući na pitanje novinara.

- Kažu da neće ni sa jednom stranom, jer smo svi isti. A šta ako na sledećim izborima nema većine. Hoćemo onda opet da idemo na izbore. Cilj politike nije da se dopadate nekom po ceo dan", zaključio je Vučić.

Bonus video:

00:16

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track