PREPOZNATLJIV MANIR BESKRUPULOZNIH LAŽI: Predstavnici GO Voždovac odgovorili na tvrdnje Marinike Tepić
Foto: GO Voždovac

saopštenje

PREPOZNATLJIV MANIR BESKRUPULOZNIH LAŽI: Predstavnici GO Voždovac odgovorili na tvrdnje Marinike Tepić

Politika -

Beogradska opština Voždovac povodom iznesenih tvrdnji dela opozicije koje se tiču upravo te opštine i gradske uprave.

- Gradska opština Voždovac kategorički odbacuje navode o navodnom poništavanju građevinskih dozvola, koje je juče iznela potpredsednica Stranke sloboda i pravde Marinika Tepić. Gospođa Tepić je u svom prepoznatljivom maniru beskrupuloznih laži koje se često graniče sa naučnom fantastikom iznela tvrdnju da je na opštini Voždovac izdato 150 građevinskih dozvola bez lokacijskih uslova, i da je šefica inspektorata za građevinske poslove Nataša Jokanović Ivanović smenjena jer je navodno te dozvole poništila, što apsolutno nije istina - poručeno je u saopštenju.

Ističu da ovo nije prvi put da deo opozicije iznosi neistine, te navode kakvo je pravo stanje stvari na terenu.

- Poznato je da je Potpredsednica stranke Dragana Đilasa, koja je u svojim fikcijama od farme kokošaka videla plantažu marihuane, sklona lažima i da ne bira sredstva u napadima na sve što iole ima veze sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali obzirom da je ovoga puta direktno optužila opštinu Voždovac, mi nećemo dozvoliti da se pominjemo u Gebelsovskim manirima Đilasovih saradnika i zbog toga obaveštavamo građane da je pravo stanje stvari sledeće: odeljenje za građevinske poslove opštine Voždovac izdalo je 2023. godine 68 građevinskih dozvola, a 2024. 22 dozvole, što u je u ukupnom zbiru 90 građevinskih dozvola. S tim u vezi gospođa Tepić je u svojim lažima nadmašila sebe jer je u saopštenju poništila skoro duplo više dozvola nego što je izdato. Takođe, javnost mora znati da je na GO Voždovac poništena jedna građevinska dozvola iz 2019. godine, a na zahtev upravo opstine Voždovac, jer je investitor odstupio od odobrene građevinske dozvole, i da pomenuta šefica građevinske inspekcije Ivanović-Jokanović, nikakve veze nije imala sa tim - poručili su iz opštine.

Podsećaju da su svi ovi podaci dostupni javno na uvid građanima.

- Gradska opština Vozdovac ističe da su svi navedeni podaci proverljivi i dostupni na javnom serveru (CEOP) i da nećemo dozvoliti da se opština zloupotrebljava i koristi za prikupljanje jeftinih političkih poena jer iznosenje ovakvih grubih laži predstavlja uznemirenje javnosti - zaključili su iz stranke.

Podsećamo da je Marinika Tepić optužila Predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića sa tvrdnjama da je direktorku Građevinske inspekcije Natašu Jokanović Ivanović smenio zato što je, prema njenim rečima, zatvarala "divlja gradilišta, pa i ona članova Srpske napredne stranke".

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

05:54

NEREALNIM USLOVIMA OPOZICIJA MOŽDA TRAŽI ALIBI ZA BOJKOT? Analitičari o izborima u Beogradu: Jedan zahtev je posebno problematičan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track