SNS PREDALA IZBORNU LISTU "ALEKSANDAR VUČIĆ - BEOGRAD SUTRA": Za dva sata skupljeno više od 20.000 potpisa (FOTO/VIDEO)
Foto: Petar Aleksić

sns sa koalicionim partnerima

SNS PREDALA IZBORNU LISTU "ALEKSANDAR VUČIĆ - BEOGRAD SUTRA": Za dva sata skupljeno više od 20.000 potpisa (FOTO/VIDEO)

Politika -

Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima predala je danas nešto posle 11 časova listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" u Gradskoj izbornoj komisiji za beogradske izbore zakazane za 2. jun.

00:19

Predaja liste SNS-a

Lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" skupila je potpise u rekordnom roku. Za dva sata skupljeno je više od 20.000 potpisa.

1 / 12 Foto: Petar Aleksić

Juče su članovi SNS i koalicionih partnera, kao i veliki broj građana davali potpise podrške na tri opštine - u odborima u Obrenovcu, Zemunu i Savskom vencu.

00:18

Miloš Vučević nakon predaje liste SNS-a

Kada su predali listu, funkcioneri SNS, ali i koalicionih partnera obratili su se okupljenima ispred GIK.

Predsednik SNS Miloš Vučević zahvalio se građanima koji su podržali listu "Aleksandar Vučić - Beograd sutra".

predaja liste, SNS, Gradska izborna komisija
foto: Petar Aleksić

"Hvala predsedniku Republike što je sa nama na ovim izborima, mi se njega ne stidimo, mi se njega ne odričemo. Pozivamo sve druge stranke da kandiduju svoje lidere, da ih stave kao nosioce, da ih stave na prva mesta svojih lista", rekao je Vučević obraćajući se ispred GIK dok je trajao gromoglasan aplauz i dodao:

"Zahvalan sam svim građanima - 20.000 - koji su dali podršku listi 'Aleksandar Vučić - Beograd sutra'. Grupa od 14 stranaka jeste obris političkog pokreta koji želi dobro Beogradu, dobro Srbiji. Vodićemo pozitivnu kampanju, pričaćemo o komunalnim temama, školske ustanove, predškolske ustanove, parkiranje. Nećemo izbegavati razgovor ni o ključnim nacionalnim da, vodićemo kampanju od vrata do vrata".

00:15

Obraćanje Šapića ispred Gradske izborne komisije

Aleksandar Šapić je rekao da se "Srbija kroz Beograd definiše kojim će putem krenuti".

predaja liste, SNS, Gradska izborna komisija
foto: Petar Aleksić

"Ovo su izbori oko toga da li će se Srbija okupiti oko stvari koje su neupitne. Ja bih najviše voleo da su teme samo lokalne stvare, jer u tom slučaju oni koji se preporučuju ne bi imali o čemu da govore. Mnogi od njih ni trafiku nisu vodili, a kamoli opštinu ili grad", rekao je Šapić i dodao je je reč o najvećem okupljanju na političkoj sceni.

predaja liste, SNS, Gradska izborna komisija
foto: Petar Aleksić

Predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić naglasio je da će kampanja biti nešto duža nego obično.

"Vodićemo specifičnu kampanju kako bismo objasnili politiku kakvu sprovodimo. Ono što nas preporučuje su tri stvari: infrastrukturni i razvojni projekti, Beograd da pozicioniramo kao turistički centar i kao siguran i bezbedan grad. Vodićemo pozitivnu kampanju, pobeda će biti uverljivija nego na decembarskim izborima", kazao je Ljajić.

predaja liste, SNS, Gradska izborna komisija
foto: Petar Aleksić

Lider SPS Ivica Dačić podsetio je da ta partija prvi put nastupa zajedno sa naprednjacima na izbornoj listi na izborima u Beogradu.

"Uspeli smo da se izdignemo iz usko shvaćenih stranačkih interesa. Drago mi je da smo doprineli sa više od 4.000 potpisa ovoj listi. Hoćemo da damo doprinos pobedi ove liste na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Beograd danas nije isto što je bio i juče", kazao je Dačić.

00:15

Predaja liste SNS gradskoj izbornoj komisiji

00:11

Aktivisti SNS-a ispred gradske izborne komisije

Inače, danas u 11 časova pred GIK se, pored članova SNS i koalicionih partnera, okupio veliki broj građana kako bi pružio podršku listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra".

1 / 21 Foto: Petar Aleksić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track