"SRBIJA ĆE POBEDITI" Snažna poruka Vučića iz Njujorka: Obećao sam srpskom narodu da ćemo se BORITI DO POSLEDNJEG TRENUTKA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

"SRBIJA ĆE POBEDITI" Snažna poruka Vučića iz Njujorka: Obećao sam srpskom narodu da ćemo se BORITI DO POSLEDNJEG TRENUTKA (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti putem video poruke na Instagram profilu "buducnostsrbijeav", nakon održane sednice Saveta bezbednosti UN o Kosovu, koja je danas održana u Njujorku, a na kojoj je predsednik održao govor od izuzetne važnosti za Srbiju i srpski narod.

- Završena je sednica Saveta bezbednosti. Završili smo i prijem, imali smo 125 zvanica ovde u UN. Srećan sam zbog toga što smo se borili i hoću da kažem svim ljudima u Srbiji da sam samo jednu stvar obećao pre polaska u Njujork - a to je da ćemo da se borimo do poslednjeg trenutka, bez obzira na sve lične i bilo kakve druge rizike, osim rizika za našu zemlju, za našu Srbiju, da ćemo smeti da prihvatimo - naglasio je Vučić, pa nastavio:

- Hoću da se zahvalim svim ljudima koji su radili i koji su spremali i sednicu Saveta bezbednosti, koji su mi pomogli da se suprotstavim nečemu što izgledalo kao nameštaljka, kao političko pozorište. Ali, i da se zahvalim svim ljudima u Srbiji koji su verovali u svoju zemlju, koji su verovali u svoje rukovodstvo i koji znaju da će Srbija na kraju da pobedi.

- Pred nama je teško vreme, ali bilo da izgubimo formalno, gotovo sam siguran da će to biti uz ne veliku razliku i siguran sam da ćemo pokazati svetu kako se štite nacionalni i državni interesi naše zemlje. Hvala svima za pažnju, hvala svima za ljubav prema Srbiji, a ja vam ovde iz kola Ujedinjenih nacija čekamo sad Emirate, Ruse, sve ostale... Hoću samo da vam kažem da vas mnogo volim i da mi Srbija puno nedostaje. Vidimo se uskoro. Hvala svima - rekao je Vučić u snimku

U Njujorku je ranije danas održana sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) posvećena šestomesečnom izveštaju generalnog sekretara UN Antonija Gutereša o radu UNMIK-a.

Redovni šestomesečni izveštaj o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji predstavila je specijalni predstavnik generalnog sekretara UN i šef UNMIK-a Karoline Zijade. Predsedavajuća Savetu bezbednosti UN i stalna predstavnica Malte pri UN Vanesa Frejzer otvorila je sednicu o izveštaju UNMIK-a o Kosovu i Metohiji.

Srbiju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Kurir

Sednica je počela u 16.00 sati po srednjoevropskom vremenu, a sednicu je otvorila predsedavajuća Savetu bezbednosti za april, Vaneša Frejzir. Prištinu predstavlja predsednica privremenih institucija Vjosa Osmani.

Sednica Saveta bezbednosti UN o radu UNMIK-a održana je u vreme pojačane zategnutosti između Beograda i Prištine, čemu doprinose sporenja oko upotrebe dinara na Kosovu i oko upravljanja većinski srpskim opštinama na severu Kosova, kao i procedura prijema Kosova u Savet Evrope.

Bonus video:

01:38

Predsednik Vučić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track