"VLADA ĆE NEGOVATI STRATEŠKA PRIJATELJSTVA SA SVIMA I BORITI SE ZA KiM!" Glišić: Učešće OVIH ministara je dobra vest za Srbiju
Foto: Damir Dervišagić

nova vlada srbije

"VLADA ĆE NEGOVATI STRATEŠKA PRIJATELJSTVA SA SVIMA I BORITI SE ZA KiM!" Glišić: Učešće OVIH ministara je dobra vest za Srbiju

Politika -

Posle dva dana rasprave, Narodna skupština izglasala je novu Vladu sa 152 glasa "za". Ministri na čelu sa šefom vlade Milošem Vučevićem, položili su zakletvu u Parlamentu,a Vlade Srbije u novom mandatu održala i prvu sednicu.

Povodom formiranja nove Vlade Srbije u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Dejan Bulatović, narodni poslanik i Vladan Glišić, advokat i i osnivač pokreta Narodna mreža.

Vladan Glišić
foto: Kurir televizija

- Iako kao predstavnik opozicije ne bih glasao za ovu Vladu ipak moram da pohvalim ekspoze predsednika Vlade Vučevića koji je bio veoma odmeren i precizan. Dosta novih i dobrih ideja je saopšteno. Tu se nastavlja tradicija u smislu da je Vučević kao bivši radikal, kao što je i gospodin Selaković izuzetno nacionalno opredeljen. To je dobra vest za srpsku javnost - rekao je Glišić.

Prema njegovom uverenju dobra vest je što deo vlade ukazuje na prijateljsku naklonost prema Ruskoj federaciji:

03:42

VLADA ĆE NEGOVATI STRATEŠKA PRIJATELJSTVA SA SVIMA I BORITI SE ZA KiM! Glišić: Učešće OVIH ministara je dobra vest za Srbiju

- Ne mogu da kažem da na osnovu pojedinih ministara možemo zaključiti da će Srbija voditi proruskou politiku, ali možemo reći da će negovati prijateljske odnose prema Rusiji. Na to ukazuje učešće u Vladi Milice Đurđević Stamenkovski, Nenada Popovića, kao i potpredesednika Aleksandra Vulina koji je ozbiljan prkos političkom zapadu.

Bulatović smatra da je Vlada zazela kako kaže najsrpskiji mogući stav.

Dejan Bulatović
foto: Kurir televizija

- Jasno je da smo zauzeli jedan stav koji je najsprskiji mogući, a to je ta nezavisna politika. Mi imamo čvrst stav po pitanju ulaska u EU i od toga ne odustajemo, ali negujemo prijateljstva sa Rusijom i Kinom. Kina je veoma važan strateški partner, to je najveća zamlja na svetu. Politički i ekonomski cilj ipak jeste Evropa jer je kad je u pitanju ekonomija veoma značajan partner s obzirom da su ulaganja ogromna. Želimo sa svima da pravimo strateška prijateljstva, ujedno se boreći za naš narod na Kosovu i Metohiji koji živi u strašnim uslovima i gde se sprema građansi rat i etničko čišćenje.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:55

Izglasana nova Vlada Srbije, polaganju zakletve prisustvovao predsednik Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track