LOKALNI IZBORI U NIŠU: Do isteka roka predato 12 lista, dosad proglašeno 7, poslednja predata u 3 minuta do 12!
Niš, Foto: Youtube Printscreen

izbori 2024

LOKALNI IZBORI U NIŠU: Do isteka roka predato 12 lista, dosad proglašeno 7, poslednja predata u 3 minuta do 12!

Politika -

NIŠ - Gradskoj izbornoj komisiji uNišu noćas je do ponoći i isteka roka za predaju lista sa kandidatima za odbornike Skupštine grada Niša predato 12 izbornih lista, rekla je predsednica GIK Danijela Milićević.

Prema njenim rečima, poslednja lista za izbore koji su zakazani za 2. jun predata je sinoć, samo tri minuta pre isteka roka.

"Od ukupnog broja predatih listi, sedam je pronglašeno, a za četiri imamo rok od 48 sati za proglašenje", izjavila je Milićevićeva.

Ona je kazala da su pve tri proglašene izborne liste "Aleksandar Vučić - Niš sutra", "Biramo Niš - Đorđe Stanković" i "Ujedinjeni - Nada za Niš - Miodrag Stanković - Nova Demokratska stranka Srbije, Niš moj grad, Narodna stranka, Socijaldemokratska stranka, Dosta je bilo, Demokratska unija Roma".

Na četvrtom mestu je Grupa građana "Dr Dragan Milić", kao peta proglašena je izborna lista "Ruska stranka - Rusija i Niš u Srcu - Tihomir Perić", šesta je lista "Bojan Avramović - Ne damo Niš", a kao sedma je proglašena izborna lista "Za naš Niš - Petar Bogičević - Koalicija Snaga".

Milićevićeva je kazala da Gradska izborna komisija u naredna dva dana treba da odluči o proglašenju listi "Dr Savo Manojlović - I ja sam Niš - Kreni-promeni", "Ujedinjeni za selo i grad - budimo na čisto", "Glas naroda je snaga naroda", "Niš naš grad novo lice Srbije - Branislav Jovanović - Novo lice Srbije - Miloš Parandilović" i liste " Niš li je" koju je predala grupa građana.

Iz Gradske izborne komisije podsećaju da građani mogu da se obrati Upravi za organe grada i građanska stanja zahtevom za proveru da li su upisani u birački spisak i da li su upisani podaci tačni najkasnije do 17. maja u ponoć.

Sedište Uprave je u Ulici Nikole Pašića 24, a kontakt telefoni su 018 504 621 i 504 622.

Uvid u jedinstveni birački spisak može se obaviti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak/ unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i broju lične karte, odnosno broju pasoša.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

09:28

SVI LOKALNI IZBORI 2. JUNA: Opoziciji dat ustupak, da li će ići na izbore ili će se pojaviti nov razlog za bojkot?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja