KUNE SE U ČISTE RUKE, AL' NA STRANI NOVAC NIJE GADLJIV Zašto Soroš, Rokfeler i Haki Abazi FINANSIRAJU BAŠ SAVA MANOJLOVIĆA
Foto: Nemanja Nikolić

Probali s Đilasom, pa im nije išlo

KUNE SE U ČISTE RUKE, AL' NA STRANI NOVAC NIJE GADLJIV Zašto Soroš, Rokfeler i Haki Abazi FINANSIRAJU BAŠ SAVA MANOJLOVIĆA

Politika -

Savo Manojlović je lepuškast momak, ali jeste li primetili da ima malo veće uši?

Na njegovu sreću, za nekoliko meseci će se, kažu stručnjaci, uši vratiti u normalu, a ovo što vidimo ostalo mu je od onog dana kad su ga izvukli iz šešira da umesto Đilasa stane na crtu Vučiću.

Pitate ko ga je izvukao?

Izvukli su ga oni koji su i do sada nastojali da sruše Aleksandra Vučića, i to ne samo preko Marinike, Ćute i ostalih opozicionara, nego i ozbiljnim kampanjama i podmetanjima u svetu.

Da li neko zaista misli da se slučajno podudara inicijativa za prijem Kosova u Savet Evrope sa predlogom rezolucije o Srebrenici? Da Kurti prkosi zemljama Kvinte zato što je lud i bezobrazan, a ne zato što su mu date odrešene ruke da teroriše Srbe? Da je Republika Srpska izložena pretnjama da će biti ukinuta zbog svog rukovodstva, a ne da bi Srbi preko Drine u miru izgubili ono što su u ratu stekli?

Jedina brana svim ovim napadima na Srbiju i Srbe je Aleksandar Vučić sa svojom nezavisnom i hrabrom politikom i zato, naravno, treba da bude sklonjen.

Probali su sa Đilasom, ali to, videli smo, nije išlo. Zato je doneta odluka da bude odbačen. Na prvoj krivini zvanoj neslaganje oko bojkota izbora izbačen je iz voza kao upotrebljena papirna maramica.

I tad su na svetlo dana iz šešira izvukli Savu, toliko brzo da je prvih dana pošto je obznanio da će se samostalno kandidovati za gradonačelnika još zbunjeno treptao okicama i davao prilično nepovezane izjave.

Nikako, recimo, nije uspevao da objasni zašto je uoči izbora 17. decembra tvrdio da je efikasnije vaninstitucionalno delovanje, a sada se kandiduje. Ili kako to da je jednom sloga opozicije važna, a drugi put je, kako ovih dana tvrdi, priča o tome besmislena... Ali sve su to međupartijske stvari, bez stvarne važnosti za građane, mada se lako daju objasniti: odluka predsednice parlamenta Ane Brnabić da usvoji sve izborne zahteve opozicije i glasanje zakaže za 2. juni, kao što znamo, zatekla je nespremne i opoziciju i Savine mentore. Nisu imali vremena da razrade Savinu "legendu" - logičnu priču o navodnim motivima da se kandiduje, njegovo viđenje ključnih problema sa kojima se Srbija suočava, odgovore na najčešća pitanja koja se u kampanji nameću... nego su ga gurnuli u igru kao što glumca isteraju na pozornicu bez naučenog teksta, tešeći ga da će mu šaptač sve reći kad bude trebalo...

Tako nastaju smešne situacije, i predstave propadaju...

Gledamo ovih dana Savu kako priča o "prljavom novcu", kojeg se on gnuša i priča o svojim čistim rukama, a neopozivo je dokumentovano da se njegov pokret Kreni-promeni finansira baš takvim novcem - novcem inostranih fondacija namenjenim za intervencije u politici.

Navešćemo, zbog prostora, samo dva velika finansijera Kreni-promeni. Jedan je Džordž Soroš, veliki pokrovitelja svih NVO u Srbiji, koje žustro navijaju za rezoluciju u Srebrenici. Da se Vlasi ne dosete, Soroševa Fondacija za otvoreno društvo finansira organizaciju Srbija u pokretu, na čijem je čelu Marina Pavlić, koja je i izvršna direktorka Kreni-promeni! Ako vam zvuči zamršeno, tako treba da bude kad se mulja s novcem.

Drugi, ali još izdašniji finansijer Save Manojlovića je Rokfeler fondacija, koja ističe da poseban akcenat stavlja na delovanje na Zapadnom Balkanu i u južnoj Kini. A već godinama programski direktor za Zapadni Balkan u Rokfeler fondaciji je Haki Abazi. Njegov otac Hasan Abazi u Srbiji je 2012. godine hapšen po poternici za špijunažu, a Savin partner Haki u više navrata ističe da je ZSO "omča oko vrata Kosovu"...

I tu se krug zatvara: Vučić traži ZSO, a Haki Abazi traži da se ZSO ukine... i nađe Savu Manojlovića. U šeširu!

Uostalom, sam kandidat za gradonačelnika Beograda na izborima Savo Manojlović bez trunke stida je izjavio:

- Bolje uzeti novac od Rokfelera nego srpski novac donirati Klintonovima.

Ovo znači i ovo:

- Bolje je uzeti novac od Hakija Abazija...

A ovo znači i ovo:

- Dobro je uzeti novac od Hakija Abazija.

To je logički niz koji se može nastaviti.

Ali tu zastaje pamet svakog birača u Beogradu i u Srbiji.

N.N.

Bonus video:

02:30

POLITIČKI ANALITIČAR PROGNOZIRAO REZULTATE IZBORA 2. JUNA: Srbija protiv nasilja u padu, Nestorović mali skok, Manojlović ENIGMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track