Miloš Pavlović, kandidat za zamenika gradonačelnika Beograda sa liste "Biram borbu" i potpredsednik NPS Miroslava Aleksića, podsetio je da se "deo kolega iz nekadašnje koalicije Srbija protiv nasilja odlučio da bojkotuje izbore u Beogradu, iako izlaze na izbore u drugim mestima širom Srbije", te da je to, kako je kazao za Danas, "izazvalo konfuziju kod brača."

- Donošenje odluke da se bojkotuju beogradski izbori, a da se izađe na izbore u Novom Sadu i u drugim gradovima i opštinama svakako izaziva konfuziju kod birača. Ko će izaći kao pobednik posle takvih političkih dešavanja i odluka videćemo nakon 2. juna - naveo je Pavlović.

milos-pavlovic.jpg
ATAIMAGES 
foto: ATAimages

Potpredsednik Narodnog pokreta Srbije prokomentarisao je izjavu Zdravka Ponoša, lidera Srca, da je deo opozicije "dugoročno naneo veliku štetu borbi za poboljšanje izbornih uslova".

- Moram da priznam da ne vidim kako bojkot doprinosi borbi niti dugoročno, niti kratkoročno. Mislim da su sve političke stranke koje su se odlučile da bojkotuju izbore u Beogradu, a izađu na izbore u Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu, Valjevu i ostalim gradovima i opštinama po Srbiji, nanele štetu pre svega sebi, a zatim i opozicionoj javnosti, najpre u Beogradu i Beograđanima, a zatim i u ostatku Srbije - poručio je Pavlović.

Kako je rekao, politička odluka mora biti konzistentna "što odluka o bojkotu beogradskih izbora nije i sa pravom otvara pitanje njenog motiva".

- Mislim da su dužni odgovor Beograđanima zašto brane Novi Sad od devastiranja i uništavanja, a Beograd ne - osvrnuo se Pavlović na odluku dela "Srbije protiv nasilja" i koalicije NADA da bojkotuju izbore u Beogradu.