Poslanici Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine na današnjoj sednici izabrali su 12 zamenika pokrajinskih sekretara u Pokrajinskoj vladi.

Zoltan Tot izabran je za zamenika pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Slađana Bursać za zamenika pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, a Jelena Dobrović Bojanović za zamenika pokrajinskog sekretara za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, prenosi Btea.

Za zamenika pokrajinskog sekretara za zdravstvo izabrana je Olivera Ivanov, Aleksa Grubešić za zamenika pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, a Aleksandra Radak za zamenika pokrajinskog sekretara za finansije.

Goran Nikolić izabran je za zamenika pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Dušan Španović za zamenika pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine, a Miodrag Drapšin za zamenika pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.

Za zamenika pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj izabran je Zlatko Mitić, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu biće Tatjana Ječmenica Jevtić, a Tot Palimir zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Poslanici su doneli Odluku o prestanku mandata stalnog sastava Pokrajinske izborne komisije i Odluku o imenovanju stalnog sastava Pokrajinske izborne komisije, kao i Odluku o izmeni Odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine AP Vojvodine.

Kurir.rs/Beta/Prenosi: A.Ć.