GIK: Počela primopredaja izbornog materijala za izbore u Beogradu (FOTO)
Foto: Beoinfo

lokalni izbori

GIK: Počela primopredaja izbornog materijala za izbore u Beogradu (FOTO)

Politika -

Započela je primopredaja izbornog materijala između „Službenog glasnika” i koordinatora Gradske izborne komisije, rekao je Zoran Lukić, predsednik GIK-a, koji je jutros prisustvovao ovom događaju. – U izbornom materijalu, pored glasačkih listića, nalazi se sav ostali potreban materijal za održavanje izbora u Beogradu 2. juna. Tu su paravani, kontrolni listovi, zapisnici o radu, posteri i ostali potreban materijal.

GIK, Izborni Materijal, izbori 2024., lokalni izbori
foto: Beoinfo

Procedura je takva da će koordinatori GIK-a sav materijal odneti u opštine i tamo pod punim obezbeđenjem obaviti prebrojavanje listića, pakovanje u vreće i razvrstavanje po biračkim mestima, da bi u petak bili podeljeni biračkim odborima. U nedelju, na dan glasanja, birački odbori će doneti izborni materijal na glasačka mesta i u 7 časova izbori mogu da počnu – rekao je za Beoinfo Zoran Lukić.

GIK, Izborni Materijal, izbori 2024., lokalni izbori
foto: Beoinfo

U Beogradu za predstojeće izbore ima 1.265 biračkih mesta, a broj upisanih birača iznosi 1.602.112. Na Zbirnoj izbornoj listi za izbore za odbornike Skupštine Grada Beograda, raspisane za 2. jun, nalazi se četrnaest izbornih lista.

1 / 4 Foto: Beoinfo

Kurir.rs/Beoinfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja