Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na mitingu u Nišu da je ova "izborna utakmica" teža i komplikovanija nego što izgleda na prvi pogled.

- Ova izborna utakmica je teška, mnogo teža i komplikovanija nego što izgleda na prvi pogled. Iako deluju razjedinjeni, biće ujedinjeni samo dan nakon izbora. Poželeće da nas vrate u prošlost, da nam fabrike zakatanče, a da uvek i na svakom mestu pronalaze krivca u nekom drugom. Između svih njihovih lista nema nikakve razlike. Biće ujedinjeni. I danas, kada njihovi najistaknutiji urednici i novinari kažu "Vučić će da završi kao Čaušesku", samo zaboravljaju jednu stvar. Da se nisam uplašio. Plašim se samo Boga i suda svog naroda. Plašim se samo vašeg mišljenja, a ne njihove sile.

- Oni koji kažu kako će da streljaju nekoga, i to je valjda podrazumevajuće, moje pitanje je - zbog čega? Je li zato što ste svaku fabriku u Nišu uništili i zakatančili. Velika vest za radnike, nastavićemo da razgovaramo u narednih mesec dana kako da isplatimo 1.7 milijardi koje Dosovci i ovi koji su bili na vlasti nisu isplatili. To možemo jer smo napravili snažnu Srbiju, jer smo napravili nešto o čemu oni mogu samo da sanjaju.

whatsapp-image-20240530-at-6.13.08-pm.jpg
Nemanja Nikolić 
foto: Nemanja Nikolić

Šta je to što će oni koji nas kritikuju da urade? Pa ništa, streljaće Vučića. Već drugi mesec neće znati šta sa sobom da radi pa će krenuti u katančenje fabrika. U ovoj kampanji nismo mogli da se posvetimo svakom čoveku, imali smo posla u Njujorku. Hoću svima da se zahvalim na podršci koju ste nam pružili tokom borbe u Njujorku i hoću da znate da ćemo svoju zemlju da čuvamo, i znam da ćemo ovde kod vas da imamo podršku.

- Hvala vam Nišlije. Biće teška utakmica u Nišu, možda i najteža od svih utakmica, i zato vas pozivam, da ih pobedimo u nedelju. Da ih pobedimo pošteno i da pokažemo da Srbija hoće napred. Živela Srbija! Za Niš sutra! Za Srbiju sutra! Hvala vam najlepše - poručio je Vučić.