PREMIJER VUČEVIĆ POSLE DANAŠNJEG GLASANJA: Biće isključivo kako građani kažu, to je za nas svetinja
Foto: Printscreen/Instagram

PREMIJER VUČEVIĆ POSLE DANAŠNJEG GLASANJA: Biće isključivo kako građani kažu, to je za nas svetinja

Politika -

Predsednik Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević danas je u devet sati ispunio svoju građansku dužnost i glasao u mesnoj zajednici „Narodni heroji“ u Novom Sadu. Na biračko mesto došao je sa sinovima i suprugom.

Vučević je posle glasanja iskoristio priliku da pozove sve građane u gradovima i opštinama da danas gde se održavaju lokalni izbori, da iskoriste svoje biračko pravo i da glasaju za svoje predstavnike. Da, kako je istakao, glasaju kako njihovi gradovi i opštine treba da se razvijaju, kako treba da izgledaju naredne četiri godine.

- Uvek su izbori dobra prilika da ocenite nečiji rad, ali i da opredelite da li oni koji su ranije bili odgovorni treba da budu odgovorni ili nekom drugom treba da daju šansu – rekao je predsednik Vlade Vučević. - Najvažnije je da danas sve prođe u najboljem redu i mislim da nema potrebe za bilo kakve tenzije. Imamo najveći broj posmatrača iz države i inostranstva. Pogledajte u Novom Sadu gde sam i ja glasao sa svojom porodicom, učestvuje 14 lista, svi imaju predstavnike u biračkim odborima, i komisijama. Nema potrebe za bilo kakvom tenzijom u društvu. Dozvolite građanima da iskažu svoju biračku volju bez prejuidiciranja bilo čega. To i jeste suština izbora i demokratije, izbori su uvek festival demokratije, tako treba da bude.

Vučević je izrazio uverenje da će volja građana biti jedina vrednost ili jedina zakonomernost, o tome ko je i kako prošao, odnosno pobedio na izborima.

- Kako god da glasaju građani tako ćemo priznati bez bilo kakvog odugovlačenja ili osporavanja, biće isključivo kako građani kažu. To je za nas svetinja - izjavio je predsednik Vlade Srbije. - Verujem da građani cene i rad i pre svega odgovornost i da će to biti opredeljujuće na izborima. Čekamo izborne rezultate i pozivamo još jednom sve građane da glasaju. Verujem u napredak Novog Sada i cele naše države.

Kurir.rs/Novosti

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track