"U NIŠU JE BILA NAJTEŽA BORBA" Vučić sumirao rezultate izbora: Razgovaraćemo i rešavaćemo probleme
Foto: Zorana Jevtić

"U NIŠU JE BILA NAJTEŽA BORBA" Vučić sumirao rezultate izbora: Razgovaraćemo i rešavaćemo probleme

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon trijumfa liste "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" na izborima koji su održani danas u u 89 gradova i opština, među kojima su Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Valjevo, kao i u većini vojvođanskih opština.

Predsednik je pre svega zahvalio svim biračima, a potom sumirao utiske o izlaznosti kao i broju osvojenih glasova.

- U Nišu je bila najteža politička utakmica. Tamo ćemo verovatno imati tri mandata više za većinu. Biće 32 prema 29. Moj će predlog biti da se u Nišu razgovara i vidi kako da se problemi u buduće rešavaju. Jedna je lista grupe građana dobila čak 22 odsto glasova, dr Milića, to nisu dobile opozicione stranke. To moramo da poštujemo - dodaje Vučić.

Srbija bira, izbori 2024., Srbija, Izbori, SNS, štab, Izbrni štab, Aleksandar Vučić
foto: Zorana Jevtić

Predstoji nam težak rad i mnogo problema, kazao je on.

- Užasni problemi, tiču se spoljnopolitičke situacije. Moramo čuvati našu zemlju, mir i slobodu. Zamolio bih vas i da pružite ruku našim političkim protivnicima. Da pokažete poštovanje prema njima. Da tri puta u Nišu razmislite hoćete li sami, i kako ćete da vladate. To nije rezultat kao u Beogradu i Novom Sadu. U Novom Sadu ste imali mnogo novca uloženo protiv nas, a ostvarili smo ubedljivu pobedu. Opet, zahvalan sam Nišlijama na pobedi - istakao je Vučić.

Kaže da je i u Užicu bilo "gusto", kao i u Nišu.

- Kreni Promeni je u Nišu dobio tri odsto. Nisu oni za njega glasali zato što ga vole, već zato što im je bio draži od nekih drugih. Hvala ljudima u Srbiji za ogromnu podršku i ljubav. Posebno hvala damama koje su najviše glasale za listu Srbija sutra, one su uvek imale najveću odgovornost - zaključio je predsednik.

Bonus video:

00:44

Predsednik Vučič obavio svoju građansku dužnost

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja