PRVA PROJEKCIJA REZULTATA ZA SREMSKU MITROVICU, POBEDA LISTE OKO SNS SA 61 ODSTO GLASOVA Nedimović: Hvala građanima na poverenju
Foto: D. Š.

PRVA PROJEKCIJA REZULTATA ZA SREMSKU MITROVICU, POBEDA LISTE OKO SNS SA 61 ODSTO GLASOVA Nedimović: Hvala građanima na poverenju

Politika -

Prve projekcije rezultata za Sremsku Mitrovicu kažu da je izborna lista "Aleksandar Vučić - Sremska Mitrovica sutra" ostvarila ubedljivu pobedu sa ukupno 61% glasova, što predstavlja najmanje 20.000 glasova.

"Ovo je rast od skoro 7% u odnosu na decembarske izbore. Želim da se zahvalim građanima Sremske Mitrovice koji su nam ukazali ovo poverenje. Takođe čestitam i svim ostalim učesnicima izbornog procesa na fer utakmici koja je postojala”, rekao je Branislav Nedimović, nosioc ove izborne liste i dodao:

“U gradski parliament će ući četiri izborne liste, dok se još dve nalaze na granici ulaska. Ovi rezultati su preliminarni jer je obrađeno 87% biračkih mesta. Voleo bih da istaknem da su izlaznost i rezultati bili izuzetno visoki: u Sremskoj Rači 85%, Radenkoviću 73%, Čalmi 71%, Laćarku 65%, dok je u Maloj Bosni zabeleženo 62%”.

"Zadovoljan sam rezultatima jer postoji značajan rast u odnosu na prethodne izbore. Iako je izlaznost birača bila za skoro 10% manja, zabeležili smo rast u nominalnom broju glasova i u procentualnoj podršci. Obećavam da ćemo voditi računa o svim Mitrovčanima i o idejama koje su bile deo naše izborne kampanje. Lista koju predvodim će, prema trenutnim procenama, imati 41 mandat od ukupno 61 u lokalnom parlamentu, uz mogućnost da osvojimo još 2-3 mandata. Rezultat je izuzetno dobar, bolji nego pre četiri godine, uprkos svim izazovima koje smo prošli, od pandemije koronavirusa pa nadalje. Zahvaljujem se svima na fer izveštavanju i praćenju. Nadam se da ćemo uspeti da rešimo sve goruće probleme u Mitrovici, slušajući naše sugrađane i radeći u njihovom interesu", rekao je Nedimović.

Prema prvim preliminarnim rezultatima, na lokalnim izborima u Sremskoj Mitrovici izborna lista "Aleksandar Vučić - Sremska Mitrovica sutra", ostvarila ubedljivu pobedu, druga je izborna lista grupa građana „Grad za sve nas“. Treće mesto zauzima lista „Sremska Mitrovica protiv nasilja – Đorđo Đorđić – Tatjana Ljubišić – Danijel Ćetojević“, dok se na četvrtom mestu, prema dosadašnjim rezultatima, drži lista „Dr Savo Manojlović – I ja sam Mitrovica – Kreni Promeni – Mlada Mitrovica“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track