"OPOZICIJA JE DOBILA NOVOG STEČAJNOG UPRAVNIKA" Analitičari: Bojkot nije uspeo, pobeda SNS ubedljiva, primer Niša pokazuje JEDNO
Foto: Zorana Jevtić

IZBORI

"OPOZICIJA JE DOBILA NOVOG STEČAJNOG UPRAVNIKA" Analitičari: Bojkot nije uspeo, pobeda SNS ubedljiva, primer Niša pokazuje JEDNO

Politika -

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" osvojila je 53 odsto glasova, odnosno 64 od 110 mandata u Skupštini grada Beograda na lokalnim izborima održanim u nedelju 2. juna.

Na drugom mestu je lista "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd – Kreni-Promeni" sa 17 odsto. Lista oko SNS-a ima najviše glasova i u Nišu i Novom Sadu.

Izborne rezultate komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Marko Matić, Direktor Centra za odgovorne medije, Zoran Anđelković, direktor Pošte Srbije i Aleksandar Jerković, predsednik pokreta "Nema nazad - Iza je Srbija"

Zoran Anđelković
foto: Kurir televizija

- Nema tu velikog iznenađenja. Ako pogledamo da je od 17. decembra napravljena šira koalicija liste "Aleksandar Vučić - Srbija Sutra" bilo je za očekivati da će ona odneti pobedu. SNS ima sigurno bračko telo, a ovi pozivaju na bojkot. Oni u stvari svoje birače pozivaju na bojkot. Taj poziv ne utiče na one koji podržavaju SNS. Sami sebi daju autogol. Kad govorimo o izlaznosti nije to mala izlaznost s obzirom da govorimo o lokalnim izborima i s obzirom da je pozivano na bojkot - rekao je Anđelković.

Matić je konstatovao ubedljivu pobedu Srpske Napredne Stranke:

Marko Matić
foto: Kurir televizija

- Kada posmatrate šta je obeležilo ove izbore to je da bojkot nije uspeo. Pobeda SNS je ubedljiva i neupitna sa stanovišta legitimiteta. S druge strane opozicija je dobila novog stečajnog upravnika tog njihovog bankortiranog preduzeća i treća stvar, tu je poruka iz Niša da ljudi žele nova lica na opozicionog sceni. Svi ovi koji gube uizbore treba da preuzmu ličnu i političku odgovornost i da ustupe mesto nekima drugima.

Jerković tvrdi da je izbornu pobedu odnela proskrpska politika.

Aleksandar Jerković
foto: Kurir televizija

- Videli smo opoziciju u svim varijantama. Imali smo varijantu novih izbora, imali smo varijantu zakona i datuma koji njima odgovara. Malo bojkotuju, pa prave razne koalicije. Pokazalo se, međutim, da ni u jednoj varijanti oni nemaju ideju. Nažalost Srbija danas ima opoziciju koja sve svodi na političke kalkulacije. Ovi izbori su pokazali da narod stoji iz politiku koja je prosrpska i da je narod rekao "ne" onima koji su hteli da nam nametnu da smo genocidan narod. Što bi rekao Petar Petrović Njegoš: "Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al zube polomi."

01:55

OPOZICIJA JE DOBILA NOVOG STEČAJNOG UPRAVNIKA Analitičari: Bojkot nije uspeo, pobeda SNS ubedljiva, primer Niša pokazuje JEDNO

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

03:24

OČEKUJU NAS NAJZNAČAJNIJI IZBORI ZA EVROPU, ODREDIĆE SE TOKOVI KRIZA Gosti jutarnjeg programa: Aktuelni nemaju više kapaciteta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track