"PREDLOG MANOJLOVIĆA JE BESMISLEN, TO JE BEŽANJE OD POLITIKE" Vuletić: On bi i dalje da se bavi aktivizmom umesto politikom
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"PREDLOG MANOJLOVIĆA JE BESMISLEN, TO JE BEŽANJE OD POLITIKE" Vuletić: On bi i dalje da se bavi aktivizmom umesto politikom

Politika -

I nakon beogradskih i lokalnih izbora, održanih u nedelju 2. juna, deo opozicije nastavio je sa sličnim scenariom kao u decembru: poziva se na građansku neposlušnost i vraćanje mandata. Taj poziv uputio je Savo Manojlović iz Pokreta „Kreni-promeni“.

Ovaj poziv komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Nebojša Obrknežev, Ruska stranka, Dejan Bulatović, narodni poslanik i Zoran Vuletić, Građanski demokratski forum.

Vuletić smatra da je poziv Save Manojlovića na građansku neposlušnost besmislen:

Zoran Vuletić
foto: Kurir televizija

- To je nastavak bežanja pd poitike. To je besmislen predlog. S druge strane on je ostvario izvanredan rezultat, posebno u Beogradu. Umesto da preuzme odgovornost i počne da se bavi političkim inicijativama, on bi više da bavi aktivizmom koji ga je negde i izbacio u neki prvi plan pa je mogao da napravi taj rezultat. Vidim da taj njegov predlog nije naišao na neki odziv u ostatku opozicije.

Obrknežev procenjuje da bi rezultat Manojlovića bio znatno lošiji da nije izbegao da se izjasni o pitanjima Kosova i Metohije i Srebrenice:

Nebojša Obrknežev
foto: Kurir televizija

- Što se tiče tvrdnji Save Manojlovića o tome da je Ruska stranka fantomska stranka, ne znam kako je to zaključio jer ja evo već godinama dolazim kod vas u emisiju, tako da ne znam o kakvim fantomima priča. Bolje bi mu bilo da gleda Kurir možda bi bio pametniji. Da se stvarno bavio temama Kosova i Metohije i Srebrenice pitanje je stvarno koliko bi on dobio procenata. On se predstavlja kao neki ozbiljan lider, a ttu od lidera nema ništa. Rekao je u Nišu da Srbi imaju veze sa Rusima koliko Rusi imaju veze sa Kenijcima.

Bulatović je rekao da se vlast ne bavi opozicijom i sukobima unutar nje, jer za to nema vremena:

Dejan Bulatović
foto: Kurir televizija

- Vlast se ne bavi opozicijom. Vlast se bavi politikom za naredne četiri godine. U narednom periodu ćemo se baviti tim. Baš nas briga šta će da radi Savo Manojlović. Mi da ulazimo u svađe opozicije nećem . Zaključili smo da je ova opozicija je štetna. Tražili su sankcije protiv Aleksandra Vučića. Ja mislim da je to poziv na sankcije protiv Srbije i to je klasična veleizdaja. Mi ni o kakvim izborima više ne razmišljamo. Dajte da razmišljamo o ekonomiji i politici.

03:24

PREDLOG MANOJLOVIĆA JE BESMISLEN, TO JE BEŽANJE OD POLITIKE Vuletić: On bi i dalje bi da se bavi aktivizmom umesto politikom

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:06

IMAMO KONKRETAN PLAN ZA BEOGRAD, REALIZUJEMO VELIKE PLANOVE Gosti jutarnjeg programa diskutuju: Šta se može očekivati 2. juna?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track