DODATNI UVID U 32 BIRAČKA MESTA POKAZAO DA NEMA NEPRAVILNOSTI! Oglasio se predsednik Gradske izborne komisije
Foto: GIK

DODATNI UVID U 32 BIRAČKA MESTA POKAZAO DA NEMA NEPRAVILNOSTI! Oglasio se predsednik Gradske izborne komisije

Politika -

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić saopštio je da dodatnim uvidom u 32 biračka mesta, na zahtev liste "Biramo Beograd", nisu utvrđene nepravilnosti u izbornom procesu.

Kako je saopštio GIK, lista "Biramo Beograd" je 5. juna podnela zahtev za uvid u izborni materijal za izbore za odbornike Skupštine grada Beograda koji su održani 2.juna.

Lukić je za Beoinfo rekao da je navedena izborna lista tražila na uvid izvode iz biračkih spiskova na 32 biračka mesta, kako bi mogli da izvrše kontrolu broja upisanih birača u odnosu na jul 2023. godine, broj prijavljenih birača na jednoj adresi, da li su određena lica glasala i sve druge potencijalne nepravilnosti na koje su u javnosti ukazivali.

- Dana 06. juna 2024. godine izvršen je uvid ovlašćenih lica Koalicije Biramo Beograd u periodu od 17 do 20 časova, u svih 32 tražena izvoda iz biračkih spiskova, kako bi se uverili u ispravnost i tačnost podataka u istima. Nakon uvida u tražena 32 biračka spiska, ovlašćena lica Koalicije Biramo Beograd nisu uočila nikakvu nepravilnost, niti su konstatovali bilo kakvu primedbu u zapisnike, ni u jednom od 32 biračka spiska, u koje je izvršen uvid, što ukazuje na punu legitimnost izbornog procesa - istakao je Lukić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track