PONOSNI ŠTO SMO DEO MANIFESTACIJE I ŠTO SMO DOBILI PRILIKU DA POKAŽEMO NAŠE UMEĆE! Mladi folkloraši iz RS na saboru u Beogradu
Foto: Kurir

PONOSNI ŠTO SMO DEO MANIFESTACIJE I ŠTO SMO DOBILI PRILIKU DA POKAŽEMO NAŠE UMEĆE! Mladi folkloraši iz RS na saboru u Beogradu

Politika -

U okviru Svesrpskog sabora „Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska zajedno“, danas će više od 2.500 folkloraša iz Srbije i Republike Srpske u centru Beogradu igrati srpsko kolo.

KUD Kolovid
foto: Kurir

Kolo - kao simbol čvrstih veza i zajedništva, ali i očuvanja kulturnog nasleđa našeg naroda, igra se od 12 časova ispred Skupštine grada Beograda i na platou na Kalemegdanu, pa sve do 16 časova, a nastupiće 50 kulturno-umetnička društva iz 40 gradova Srbije i Srpske.

U velikom defileu, koji počinje od 16 časova, 20 kulturno- umetničkih društava iz Republike Srpske koji će krenuti od Skupštine grada Beograda, pa preko Terazija, u Knez Mihailovoj ulici susrešće se sa igračima 30 društava koji će nastupati na platou na Kalemegdanu.

U defileu će učestvovati i KUD "Kolovid" iz Gradiške.

KUD Kolovid
foto: Kurir

- Jako nam znači što smo danas ovde. Znači nam to što će Srbija i Republika Srpska i danas pokazati jedinstvo - kaže za Kurir Nađa Vidović iz KUD "Kolovid".

KUD Kolovid
foto: Kurir

Takođe i KUD Pletenica iz Bijeljine i SKUD Janja iz Janje takođe će učestvovati u današnjem defileu.

Mišel Mišković iz KUD Pletenica kaže da je izuzetno lepo videti toliko mladih u narodnim nošnjama koji dolaze iz različitih krajeva iz kojih donose delić kulture i tradicije.

KUD Kolovid
foto: Kurir

- Radujemo se divnom druženju sa ljudima iz raznih krajeva. Mi smo ponosni što smo deo ove manifestacije i što smo dobili priliku da pokažemo naše umeće široj publici iz Beograda. Zahvaljujemo se organizatorima na pozivu - kaže za Kurir Mišel Mišković.

Na Svesrpskom saboru biće odigrano i najveće srpsko kolo, u kome će učestvovati svih 2.500 učesnika kulturno-umetničkih društava.

Kurir.rs

Bonus video:

26:44

KAKAV TALENAT: Takmičari napravili pravi spektakl igrajući folklor! Posle ovog nastupa postali su PONOS CELE SRBIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track