MINISTAR MARKO ĐURIĆ: Pozivam političare iz regiona da ne šire laži o Saboru i da na sledećem budu gosti
Foto: MSP

MINISTAR MARKO ĐURIĆ: Pozivam političare iz regiona da ne šire laži o Saboru i da na sledećem budu gosti

Politika -

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je da je širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, kao i sejanje straha i netrpeljivosti u vezi toga, štetno i destruktivno i pozvao političare iz zemlje i regiona da se uzdrže od te vrste poruka.

- Želim da pozovem sve one u regionu, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, koji šire neistine i pokazuju netrpeljivost u vezi sa jučerašnjim saborom u Beogradu, njegovim porukama, karakteru i učesnicima da, umesto toga, sledeći put budu gosti i učesnici Svesrpskog sabora - naveo je Đurić na društvenoj mreži "Iks" i dodao:

- Umesto potpirivanja netrpeljivosti, veću uslugu onima koje predstavljaju učinili bi da su i ovaj put iskazali interes da prisustvuju saboru. Posebno u oči upada to da su najglasniji kritičari jučerašnjeg sabora oni u regionu koji, ne samo rečima, već i delima pokazuju da su protiv Dejtonskog sporazuma, i jedva prikrivaju svoju etnonacionalističku netoleranciju usmerenu prema Beogradu i Banjaluci.

Šef srpske diplomatije i naglašava:

- Ponosni smo na naše nacionalne simbole, na saradnju Srba u celom regionu na zaštiti njihovih kolektivnih prava i očuvanju identiteta i kulture. Takođe smo ponosni i na sve naše građane, pripadnike 24 nacionalne zajednice koje žive u našoj zemlji. Sve je to podjednako deo bogatstva Srbije. To je istina o našoj politici i niko je lažima ne može promeniti.

Kurir.rs

Bonus video:

07:08

Маrko Đurić, obraćanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track