ANA BRNABIĆ O SVESRPSKOM SABORU: Juče je bio istorijski dan! Slaviće se godinama, to je nešto što svima znači
Foto: Printscreen/TV Pink

ANA BRNABIĆ O SVESRPSKOM SABORU: Juče je bio istorijski dan! Slaviće se godinama, to je nešto što svima znači

Politika -

Predsednica Skupština Ana Brnabić rekla je joj je žao što se uvek fokusiramo na negativne komentare, naročito jer smo juče imali istorijski dan, podsećajući na Svesrpski sabor.

"Vi imate nešto što će se slaviti godinama. Onda se mi fokusiramo na mrzitelje, a treba da se fokusiramo na naš narod koji je bio presrećan. Ovo je nešto što svima znači", rekla je Ana Brnabić na TV Pink, pa dodala:

"Juče je bio prelep dan. Ja znam koliko je Vučić živeo za ovaj dan poslednjih deset godina, a ovo nema nikakve veze sa Srebrenicom. Ovo je jedna strateška politika, a ne dnevna, a veliki su izazovi pred nama".

Ona podseća da je Srbija do danas uložila 107 milona evra u Republiku Srpsku.

Ana Brnabić
foto: Printscreen/TV Pink

"Nije ovo dnevna politika i nema nikakve veze sa glupostima koje su hteli da nam nabace neki svetski moćnici. Svesrpski sabor će se od sada održavati na svake dve godine. Juče je bio istorijski dan. Srbija je juče proslavila sve ono što nas spaja, hvala svima onima koji su bili tu", navela je Ana Brnabić i nastavila.

"Svi oni koji su se pronašli da kažu nešto ružno to nisu trebali da urade na taj dan kao i dan posle. Svi su bili pozvali i mnogi su se odazvali. Mi smo pokušali da stavimo po strani sve ono što nas razdvaja".

"Srpski narod želi mir, pa kada Antonela Riha pita šta to slavimo, pa slavimo to što ne damo na Republiku Srpsku i slavimo mir. Mi smo reagovali na neke izjave i tu je pitanje je l' ne znate da čitate, ako ste pročitali deklaraciju", jasna je Brnabić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track