ALEKSANDAR VULIN: Uzalud nam pretite, smenjujete, stavljate pod sankcije, Kosovo je Srbija
Foto: screenshot Pink tv

ALEKSANDAR VULIN: Uzalud nam pretite, smenjujete, stavljate pod sankcije, Kosovo je Srbija

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu takozvanog ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera da se Amerika ne slaže sa Deklaracijom usvojenom na Svesrpskom saboru u Beogradu da je Kosovo sastavni deo Srbije

"Takozvani ambasador SAD-a u Prištini ima problem sa deklaracijom Svesrpskog sabora. Nema problem Hovenijer što Kurti ukida dinar, što krši svaki dogovor i što 12 godina ne formira ZSO, ali je ljut jer Srbija i Srpska ne priznaju Kosovo. Ako mu je lakše, ne priznajemo ni njega za ambasadora, a jedva da ga priznaju i Šiptari. Zato Hovenijer u Prištini svoj posao radi kao da je poslat po kazni. Šiptari su se uvek plašili šefova u Vašingtonu, ali i ambasadora u Prištini" - poručio je Vulin.

"Od kako su im poslali Hovenijera, plaše se samo njegovih šefova. Uzalud nam pretite, smenjujete, stavljate pod sankcije, Kosovo je Srbija", poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, reagujući na izjavu takozvanog ambasadora SAD u Prištini Džefrija Hovenijera da se Amerika ne slaže sa Deklaracijom usvojenom na Svesrpskom saboru u Beogradu da je Kosovo sastavni deo Srbije."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track