"OPOZICIJA JE FRUSTRIRANA STALNIM PORAZIMA PA VIDIMO SVAĐE UNUTAR NJE" Stanković nema dilemu: Zajedništvo kod njih je fikcija!
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"OPOZICIJA JE FRUSTRIRANA STALNIM PORAZIMA PA VIDIMO SVAĐE UNUTAR NJE" Stanković nema dilemu: Zajedništvo kod njih je fikcija!

Politika -

Svađe, previranja i sve dublje raslojavanje u redovima dela opozicije doveli su do toga da se formira najmanje pet potpuno različitih frakcija.

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, je za Kurir televiziju dao tumačenje povodom ponašanja opozicije.

Stanković je odgonetnuo da li je, u ovakvom stanju, zajedničko delovanje opozicije moguće u budućnosti:

02:19

OPOZICIJA JE FRUSTRIRAN STALNIM PORAZIMA PA VIDIMO SVAĐE UNUTAR NJE Stanković nema dilemu: Zajedništvo kod njih je fikcija!

- Teško je verovati da je moguće u onom smislu u kome delovanje podrazumeva jedno strpljivo, pouzdano partnerstvo između različitih stranaka. Neko ad-hok delovanje verovatno jeste, ali potrebno je mnogo više od toga. Potrebna je jedna zajednička organizacija, zajednički plan delovanja, konkretne odluke. U krajnjoj liniji potrebno je definisati ko tu čitavu stvar predvodi. Više tih kolona, one su i različite po političkim koncepcijama i po nekim širim ideološkim shvatanjima. Tako da ako njima govorimo, mislim da ta ideja objedinjenoj opoziciji je mnogo više neka fikcija nego što može da bude stvarno sposobno. Političke razlike koje se preuveličavaju zbog identiteta svake stranke, a i istorija ličnih i aktualnih sukoba.

Za kraj je odgonetnuo zbog čega postoji svađa opozicije između sebe:

- Pa zato što je frustrirana stalnim porazima s jedne strane, a s druge strane zato što te stranke zapravo i te ličnosti koje čine političke elite u opoziciji nisu mogle zajedno. A vi kada bi posmatrali genezu svih tih stranaka, videli bi da su one nastale sa sukubom demokratske stranke ili razbijanjem narodne stranke Vuka Jeremića. Nema tu neke suštinski politike koja bi bila različita od ove politike koju zastupa aktuelna vlast, koja ima u tom taktičkom smislu, u smislu političke i stranačke borbe neku vrstu prednosti.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

04:56

DOK SE OPOZICIJA CEPALA, VUČIĆ UKRUPNJAVAO BLOK OKO SNS Zoran Panović kod Basare: Ovo nije njegov maksimalni potencijal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track