Haos u opoziciji nastavlja se nesmanjenim intenzitetom.

Miloš Jovanović, lider Nove DSS, danas je izjavio da ga strategija Radomira Lazovića, Miroslava Aleksića i Aleksandra Ćute Jovanovića, koji su na izbore izašli 2. juna, ne zanima, dok Pavle Grbović priznaje da u opoziciji postoji duboko nepoverenje.

Ni sukob na relaciji Vladimir Gajić - Dragan Đilas, a koji je započet i pre lokalnih izbora, ne jenjava.

Sitnopartijski interesi

Miloš Jovanović, lider Nove DSS, poručuje da ga ne zanima strategija Radomira Lazovića, Miroslava Aleksića , ili Ćute Jovanovića. On ističe i da su ovi opozicionari razbili jedinstvo opozicije.

- Jedan front koji smo imali, koji je bio kvalitetan i mogao da donese dalekosežne pozitivne posledice su oni iz nekih sitnopartijskih interesa razbili - rekao je on, između ostalog, i dodao:

- Uradili su to zarad nekih sedam, osam opština, nisu dobili nijednu. Što je bilo očekivano - rekao je Jovanović za N1.

Nepoverenje

whatsapp-image-20240602-at-11.32.54-am-2.jpg
Uroš Arsić/Mondo 
foto: Uroš Arsić/Mondo

Lider Pokreta slobodnih građana potvrđuje da postoji neslaganje u opoziciji. Naime, on je na pitanje da li postoji duboko nepoverenje u opoziciji, istakao:

- Ne možemo da se lažemo da govorimo da je situacija među nama bolja sad, nego dok smo bili jedna velika koalicija.

Predsednik PSG je dodao i da postoji nepoverenje.

- Postoji nepoverenje, ne bih preterivao da kažemo da je u toj meri duboko. Ali neka vrsta ne nepoverenja, nego neslaganja koje ima svoj produženi eho nekon izbora, gde još uvek svi tumačimo ko je bio u pravu, ko nije bio u pravu - poručio je Grbović.

"Mefisto..."

A sukob koji je počeo pre lokalnih izbora, između Dragana Đilasa, predsednika SSP-a i Vladimira Gajića, predsednika Narodne stranke, je nastavljen.

djilas-gajic.jpg
Beta/Miloš Miškov, BETA/Amir Hamzagić 
foto: Beta/Miloš Miškov, BETA/Amir Hamzagić

Naime, Gajić je žestoko prozvao Đilasa zbog tvrdnje da su birači zaokružili Narodnu stranku greškom.

- Mefisto nastavlja u starom stilu, uprkos tome što je dosadio vlastima kao "glavni protivnik", pa je zamenjen novim glavnim protivnikom. Tvrdi da je u decembru pola glasača Narodne stranke glasalo slučajno, odnosno u zabludi da glasa za Njega zbog broja 7. Nije nemoguće, mada ipak verujem da glasači Narodne stranke, koliko god da ih je sada malo, za njega ne bi glasali nikad. Ali ajde... - poručio je Gajić.

Zatim je postavio pitanje lideru SSP-a.

- Nego, da li se pitaš koliko je mnogostruko više građana greškom glasalo za tebe? Ta analiza će ti biti od koristi. Kao "lider" opozicije, od kada si prešao na našu stranu (2018) jer si pre toga bio na njihovoj strani, izgubio si sve izbore. Izgubili bi i drugi, da se ne lažemo. Ne gubi opozicija zbog toga što se nije ujedinila, nego gubi zbog toga što je suštinski antipatriotska u svim ključnim temama. KIM, Rusija, Republika Srpska, Rio Tinto. Zato porazi. Kada bi na primer g. Đilas bio patriota i na tome gradio jedinstvo opozicije, drugačije bi mi stajali. Ali neće, što bi rekli ovi iz fronta, neće ni u konačnici... -zaključio je Gajić.

Kurir.rs