EULEKS PRISUSTVOVAO PREDAJI TELA SRBA UBIJENIH 1999. GODINE: Porodice imaju pravo da znaju šta se dogodilo
Foto: Foto: Kosovo Online

MERDARE

EULEKS PRISUSTVOVAO PREDAJI TELA SRBA UBIJENIH 1999. GODINE: Porodice imaju pravo da znaju šta se dogodilo

Politika -

Forenzičari EULEKS-a na prelazu Merdare prisustvovali su predaji posmrtnih ostataka troje Srba koji su oteti i ubijeni tokom rata na KiM, saopštili su iz Misije.

EULEKS je na društvenoj mreži "X" naveo da su na Merdaru bili i predstavnici Kosovskog instituta za sudsku medicinu, prenosi Kosovo Online.

- Forenzičari Euleksa pridružili su se juče predstavnicima Kosovskog instituta za sudsku medicinu na prelazu Merdare u predaji posmrtnih ostataka tri osobe, nedavno identifikovane, nakon što je dobijeno pozitivno podudaranje DNK - navodi se u saopštenju.

Predstavnici beogradske delegacije Radne grupe za nestala lica preuzeli su juče na prelazu Merdare od delegacije Prištine identifikovane posmrtne ostatke tri civila srpske nacionalnosti, koji su ubijeni u Uroševcu, Prizrenu i Prištini tokom 1999. godine.

Posmrtne ostatke Svetislava Đapa iz Prištine i Perke Mladenović iz Uroševca u ime porodica od prištinske delegacije preuzeli su predstavnici beogradske delegacije, dok su posmrtne ostatke Momira Milenkovića došli da preuzmu članovi njegove porodice.

Sahrana posmrtnih ostataka biće obavljena u Velikoj Plani, Kruševcu i Beogradu, u skladu sa iskazanom željom porodica.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track