GLUMCI, OPERSKE PEVAČICE, SPORTISTI, TV VODITELJI... Evo koja će sve poznata lica danas sesti u odborničke klupe!
Foto: Zorana Jevtić, Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, ATAImages

GLUMCI, OPERSKE PEVAČICE, SPORTISTI, TV VODITELJI... Evo koja će sve poznata lica danas sesti u odborničke klupe!

Politika -

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda zakazana je za danas u 10 sati, a u odborničke klupe tada će sesti 110 predstavnika građana, među kojima je i nemali broj poznatih ličnosti.

Osim glumaca i operskih pevača, interese Beograđana zastupaće i pojedini bivši profesionalni sportisti, kao i poznati voditelji.

Najviše s liste SNS

Najviše poznatih koji će ući u beogradski parlament je s liste kolaicije oko Srpske napredne stranke, koja je na beogradskim izborima osvojila i najveći broj odborničkih mandata, a reč je o čak 64.

Aleksandar Vučić, Janko Tipsarević
foto: Printscreen/Vesti

Osim Aleksandra Šapića, bivšeg vaterpoliste, a koji je i kandidat za gradonačelnika Beograda, u gradski parlament ulazi i poznati teniser Janko Tipsarević, koji je šesti na listi SNS.

Žika Nikolić, Žika Šarenica
foto: Zorana Jevtić

U odborničkim klupama naći će se i dve operske pevačice Nataša Tasić Knežević i Sanja Kerkez, ali i poznati voditelj Živorad Žika Nikolić.

Branko Kockica
foto: Damir Dervišagić

Interese Beograđana ponovo će zastupati i glumac Branislav Milićević, javnosti poznatiji kao Branko Kockica.

SNS slava, SNS, Iva Štrljić
foto: Nenad Kostić

U klupi gradskog parlamenta naći će se i Milićevićeva koleginica, glumica Iva Štrljić, koja je osma na listi "Aleksandar Vučić - Beograd sutra".

Maričić i Grubin

Osim s liste koalicije oko SNS, poznatih ima i još samo na listi "Dr Savo Manojlović - I ja sam Beograd - Kreni-promeni".

Komemoracija, Tanasije Uzunović, Hadži Nenad Maričić
foto: Zorana Jevtić

Sa te liste u gradsku skupštinu ulazi i glumac Hadži Nikola Maričić, koji je na izbornoj listi Manojlovićevog pokreta bio na desetom mestu.

Pod rednim brojem 20 na istoj listi stoji i ime Ane Grubin, poznatog TV lica, ali je upitno da li će prihvatiti mandat nakon problema koji su nastali prilikom predaje liste tog pokreta za izbore na Vračaru.

Inače, pokret Kreni-promeni najavio je da će gradski parlament napustiti, odnosno da neće učestvovati u njegovom radu, iako će prethodno verifikovati osvojene mandate.

Podsetimo, na beogradskim izborima održanim 2. juna ubedljivu pobedu odnela je lista okupljena oko SNS, koja je osvojila 64 mandata, druga je lista Sava Manojlovića, koja je osvojila 21 mandat, treća "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović" sa 14 mandata i četvrta "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" sa 10 mandata.

Cenzus je prešla i manjinska "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek", koja će u gradskoj skupštini imati jednog odbornika.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track