KRIMINALIZACIJA VUČIĆA I NJEGOVE PORODICE NEPRIHVATLJIVA! Evo koliko je sramni komentar poslanika DS Srđana Milivojevića opasan
Foto: Damir Dervišagić

KRIMINALIZACIJA VUČIĆA I NJEGOVE PORODICE NEPRIHVATLJIVA! Evo koliko je sramni komentar poslanika DS Srđana Milivojevića opasan

Politika -

Pojedini predstavnici opozicije očigledno ne biraju ni način ni sredstva u pokušaju da se obračunaju s političkim neistomišljenicima. Jedan od njih je i poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, koji je u skandaloznom komentaru predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazvao šefom mafije.

Milivojeviću je ubrzo stigao odgovor od predsednika Vlade Srbije i lidera Srpske napredne stranke Miloša Vučevića, koji je poručio da svi koji crtaju metu na čelu Vučiću čine to iz istih motiva kao mafija.

Srđan Milivojević
foto: Beta

Naime, Milivojević je na svom nalogu na društvenoj mreži Iks objavio sliku predsednika Vučića s centralne svečanosti povodom obeležavanja Dana MUP i Dana policije, uz skandalozan komentar da "šef mafije postrojava policiju".

Na ovu Milivojevićevu skandaloznu tvrdnju ubrzo je reagovao premijer Vučević.

- Aleksandar Vučić je bio glavna meta za likvidaciju najopasnijih mafijaških bosova na Balkanu, što je potkrepljeno materijalnim dokazima u pravnim postupcima koji su započeti upravo zahvaljujući hrabrosti i požrtvovanju predsednika Vučića - istakao je premijer Vučević i dodao:

Miloš Vučević, Miloš Vučević kolekcija
foto: EPA/Andrej Cukić

- Svi oni koji se navodno bave politikom, a konstantno crtaju metu na čelu predsednika Vučića i njegove porodice, čine to iz istih motiva iz kojih i mafijaški bosovi koji su spremali likvidaciju srpskog predsednika. A možda i u sprezi s njima.

Opasno

Darko Obradović iz Instituta za nacionalnu bezbednost za Kurir ističe da kriminalizacija predsednika Vučića nema nikakve veze s političkom borbom, već predstavlja opasnu stvar da se srpski predsednik koji je naredio razbijanje mafije izjednačava upravo s mafijom.

Darko Obradović
foto: Kurir televizija

- Očigledno je da mnogi politički akteri nisu izvukli pouke iz likvidacije premijera Zorana Đinđića. Kriminalizacija predsednika Vučića i njegove porodice je apsolutno neprihvatljiva, a naročito u kontekstu Dana policije - poručio je Obradović.

Trn u oku

Da je šef države trn u oku najozloglašenijih kriminalaca regiona, i to zato što je ušao u beskompromisnu borbu protiv kriminala i stao na put mafiji, ukazuju i prepiske sa Skaj aplikacije koje su razmenjivali pripadnici takozvanog kavačkog klana.

Te prepiske su u više navrata objavljene u medijima, a u poslednjoj, koju su nedavno objavili podgorički mediji, vođa "kavčana" Radoje Zvicer i njegov saradnik Ljubo Milović vređali su srpskog predsednika zbog hapšenja Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Tu poslednju prepisku sa Skaj aplikacije pripadnika tzv. kavačkog klana nedavno je komentarisala i predsednica parlamenta Ana Brnabić, koja je istakla da javnost nije svesna kolika opasnost po život preti predsedniku Srbije.

Ona je pojasnila da opasnost za život predsednika postoji jer je on jedina brana toj mafiji.

Ana Brnabić
foto: Peđa Vučković

- Pretnja po život Aleksandra Vučića postoji dok god je Radoje Zvicer na slobodi - bila je jasna Brnabićeva.

I član Predsedništva Srpske napredne stranke i narodni poslanik Vladimir Đukanović u nedeljnom intervjuu Kuriru naglasio je da je uplašen za Vučićev život.

Naime, upitan za poslednju prepisku tzv. kavačkog klana i navode Brnabićeve da pretnja po život šefa države postoji dok god je Zvicer na slobodi, ali i na konkretno pitanje da li je on lično uplašen za život šefa države, Đukanović je odgovorio:

Vladimir Đukanović
foto: Petar Aleksić

- Naravno da jesam, ali s tim se živi još od momenta kad je ozbiljno udario na mafiju, od 2012. godine. Jednostavno, molite se Gospodu za njegovo zdravlje i uzdate se da se najgore neće dogoditi. Mnogim bitangama koje su smatrale da od ove države mogu da naprave nešto slično onome što su napravili meksički karteli Vučić je ozbiljno poremetio planove i zagorčao život. Sigurno je da će oni uraditi sve kako bi ga eliminisali.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track