"VUČIĆ GLAS RAZUMA, UKAZUJE NA OPASNOSTI SA KOJIMA SE SVET SUOČAVA" Đurić: Srbija želi mir, ali i da sve institucije budu spremne
Foto: Printscreen/TV Pink

"VUČIĆ GLAS RAZUMA, UKAZUJE NA OPASNOSTI SA KOJIMA SE SVET SUOČAVA" Đurić: Srbija želi mir, ali i da sve institucije budu spremne

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, upozoravajući na moguće širenje rata u Ukrajini, po toj ključnoj strateškoj temi, pokazao da je glas razuma, jer za razliku od mnogih političara u Evropi i svetu, iskreno govori o opasnostima sa kojima se svet suočava, istakao je večeras ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

Đurić je u emisiji "Hit tvit" na TV Pink rekao da Vučić govori otvoreno o tome što mnogi prećutkuju, što govori o odgovornosti, jer Srbija mora biti spremna za sva moguća scenarija.

"Srbija želi mir, ali i da sve naše institucije budu spremne, od robnih rezervi do energetskog sistema koji, kako smo pre par dana videli, može da kolabira“, primetio je Đurić.

Sa druge strane, Đurić je istakao da se čini da postoji takmičenje u "nepodnošljivoj lakoći ratobornog delovanja i izjava".

"Vučić govori o prednostima mira. S obzirom da dolazi iz male zemlje, koja je u protekloj deceniji više nego udvostručila svoj BDP, koja predvodi privredni rast u Evropi, njegova izjava ima težinu kada kaže da je zabrinut. Zato ste videli Roberta Kenedija juniora da ga citira“, objasnio je šef srpske diplomatije.

Dodao je da deli zabrinutost sa predsednikom Vučićem, kada je reč o razvoju događaja na ukrajinskom frontu i eventualne nuklearne konfontacije Rusije i Zapada, zbog Ukrajine.

Kurir.rs/TV Pink

Preneo: R.J.

Bonus video:

02:43

Marko Đurić o motivima, odnosno pozadini, koja je prethodila da se Rezolucija o Srebrenici izvrši u datom trenutku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track