GRADONAČELNIK NJUJORKA DOLAZI NA EXPO U BEOGRAD NA POZIV PREDSEDNIKA VUČIĆA Adams: Poseta će biti prilika za jačanje naših odnosa
Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

GRADONAČELNIK NJUJORKA DOLAZI NA EXPO U BEOGRAD NA POZIV PREDSEDNIKA VUČIĆA Adams: Poseta će biti prilika za jačanje naših odnosa

Politika -

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams potvrdio je danas da će posetiti Beograd tokom EXPO-a 2027, međunarodnog sajma sa sloganom „Igra za čovečanstvo”.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uputio poziv Adamsu, koji je izrazio svoje uzbuđenje zbog ovog događaja.

„Da, idem na Ekspo 2027. Radujem se tome i veoma sam uzbuđen zbog toga”, potvrdio je gradonačelnik Adams za Pavlović tudej.

Adams je istakao da će ova poseta biti prilika za jačanje odnosa između Njujorka i Srbije kroz konzularne opunomoćenike, zajedničke inicijative u crkvama, mladalačkim organizacijama i sportu. Ovaj događaj predstavlja važan korak u izgradnji boljih međunarodnih veza i saradnje, pojasnio je Adams.

Aleksandar Vučić
foto: Marko Karović

Adams je naznačio važnost podrške imigrantima i nedovoljno zastupljenim zajednicama u gradu od početka svog mandata. Jedna od tih zajednica je balkanska zajednica, sa kojom gradonačelnik ima dobre odnose u Njujorku.

Ranije ove godine, gradonačelnik Adams je inaugurisao Dan srpskog nasleđa 26. februara, što je je bilo prvi put da gradonačelnik Njujorka to uradi, a Dan je obeležen podizanjem zastave u Bouling grin parku na Menhetnu.

„Kada pogledam zajednice, bez obzira na to koliko je populacija velika ili mala, a u Njujorku imate populacije iz različitih zajednica, ako bismo napravili analizu, siguran sam da je balkanska zajednica možda najbrojnija ovde u Njujorku”, dodao je.

Kurir.rs/pavlovic today

Bonus video:

06:51

SURČIN DO 2027. POSTAJE TURISTIČKI CENTAR SRBIJE Šuša: Imaćemo nacionalni stadion, EXPO, tu su svi autoputevi i aerodrom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track