MINISTAR ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Puna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim inicijativama
Foto: Petar Aleksić

MINISTAR ĐORĐE MILIĆEVIĆ: Puna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim inicijativama

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević danas je izrazio punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovim inicijativama iznetim u sinoćnjem obraćanju javnosti.

- Predsednikova najava o otvaranju dijaloga na nivou parlamenta i na ekspertskom nivou o iskopavanju litijuma u Srbiji predstavlja veoma značajan korak za donošenje najboljih odluka koje će obezbediti ekonomski napredak cele naše zemlje, ali i zaštitu životne sredine. Iskopavanje litijuma je tema od velikog strateškog značaja za budućnost Srbije, i neophodno je da se ovaj proces vodi na odgovoran i održiv način, uz učešće svih relevantnih aktera – istakao je ministar Milićević.

Takođe, naglasio je da su ne samo građani Srbije, već i naši sunarodnici u dijaspori, sa velikim zadovoljstvom pratili predstavljanju masterplana budućeg kompleksa za Ekspo 2027.

- U kontaktima sa našim ljudima iz celog sveta uverio sam se da postoji jednoglasan stav da je „Ekspo 2027“ od izuzetnog značaja za promociju Srbije na međunarodnoj sceni i da će pružiti brojne mogućnosti za razvoj infrastrukture, privrede i turizma. Verujem da će svako od nas iz Vlade Srbije u svom domenu u punom kapacitetu i aktivno podržati sve aktivnosti usmerene ka realizaciji ovog ambicioznog projekta. Upravo projekat „Ekspo 2027“ biće i jedna od ključnih tema na velikom saboru dijaspore koji ćemo organizovati krajem leta u Beogradu – naglasio je ministar Milićević.

On je posebno istakao značaj predsednikove najave o organizovanju besplatnih preventivnih pregleda za građane starije od 40 godina, počevši od 1. septembra vikendom.

- Ovo je izuzetno važna inicijativa koja će doprineti ranom otkrivanju i prevenciji bolesti, te poboljšanju zdravstvenog stanja našeg stanovništva. Još jednom, izražavam zahvalnost predsedniku Vučiću na njegovom vizionarskom pristupu i odlučnosti da vodi Srbiju putem napretka i prosperiteta. Dužnost svakog političara i javnog funkcionera u Srbiji je da bude posvećen realizaciji ovih inicijativa koje je pokrenuo predsednik jer se tako unapređuje život svih građana naše zemlje - zaključio je ministar Đorđe Milićević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track