PETKOVIĆ UPOZNAO SAVETNIKA ITALIJANSKE PREMIJERKE SA USLOVIMA U KOJIMA ŽIVE SRBI NA KiM: Pitanja se moraju rešavati dijalogom
Foto: Foto: instagram/printscreen/petarpetkovic.kim

rim

PETKOVIĆ UPOZNAO SAVETNIKA ITALIJANSKE PREMIJERKE SA USLOVIMA U KOJIMA ŽIVE SRBI NA KiM: Pitanja se moraju rešavati dijalogom

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa savetnikom italijanske premijerke Fabricijom Sađom s kojim je razgovarao o teškim uslovima života za srpski narod na KiM koji je izložen progonu Prištine.

Petković je na Instagramu naveo da su dobri odnosi Italije i Srbije zasluga predsednika Srbije Aleksandra Vučića i italijanske premijerke Đorđe Meloni, prenosi Kosovo Online.

- Zahvalio sam gospodinu Fabriciju Sađu na iskrenom razgovoru koji sam imao danas u Rimu, ali i odnosu prema Srbiji, kome su doprineli odlični odnosi premijerke Meloni i predsednika Aleksandra Vučića - naveo je Petković i dodao:

- U svetlu naredne runde sastanaka u Briselu, složili smo se o važnosti da se sva otvorena pitanja između Beograda i Prištine rešavaju dijalogom. Preneo sam svom sagovorniku da će Italija u Srbiji uvek imati pouzdanog i kredibilnog partnera i da smo čvrsto posvećeni očuvanju mira i stabilnosti, iako su te suštinske vrednosti svakodnevno ugrožene jednistranim, nasilnim i eskalatornim potezima Aljbina Kurtija koji urušava svaku mogućnost dijaloga. Posebno sam govorio o teškim uslovima života za srpski narod koji je izložen progonu Prištine. Istakao sam da je formiranje ZSO, ključni korak za napredak u procesu dijaloga, opstanak Srba, kao i normalizaciju odnosa - naveo je direktor Kancelarije za KiM.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track