KOJE TRIKOVE KORISTE STRANE SLUŽBE ZA ŠPIJUNIRANJE SRBIJE Bjegović za Kurir: GPS lokatore pokušali da stave u naše oružje?!
Foto: Ministarstvo odbrane

analiza

KOJE TRIKOVE KORISTE STRANE SLUŽBE ZA ŠPIJUNIRANJE SRBIJE Bjegović za Kurir: GPS lokatore pokušali da stave u naše oružje?!

Politika -

Predsednik Aleksandar Vučić je nedavno govorio o mnogobrojnim važnim temama, a jedna od njih jeste prodaja srpskog oružja. Naime, Srbija je, od strane određenih pijedinaca, optužena da prodaje oružje Ukrajini koje se koristi u ratu protiv Rusije.

- Želim da ukažem na trikove kojima se koriste strane službe i pojedini političari. Svakoga dana sam optužen da sam Putinov pijun, lutak... A onda kažu: Nije Vučić prodao Ukrajini oružjem, već nekom drugom, Španiji na primer, ali je to oružje završilo u Ukrajini. Tada očekujete da će oni da kažu - čestitamo, Srbija nas je poslušala. Ne, oni kažu - Putine, pogledaj šta ti je Vučić uradio - rekao je predsednik i dodao:

- To što je sad pomama, što svi hoće oružje, lepo što hoće, mi sad možemo da razvijamo našu namensku industriju - rekao je Vučić.

Miroslav Bjegović, profesor bezbednosti i savetnik za bezbednost premijera Miloša Vučevića, podsetio je za Kurir na pokušaj da se ubace GPS lokatori u oružje proizvedeno u Srbiji, čime bi na taj način uređajima mogli da špijuniraju srpsku vojnu industriju i ucene državu i predsednika.

Veselin Šljivančanin, Miroslav Bjegović
foto: kurir tv

- Upravo ovaj resor prvenstveno zapadnih obaveštajnih centara je zadužen za plasiranje bezbednosno opasnih dezinformacija koji putem hibridnog delovanja u vidu specijalnog rata usmerenog protiv pojedinih država pokušavaju da ih optuže da rade protivno međunarodnim zakonima i pravilima kako bi ostvarili svoje prljave ciljeve i narušili odnose bliskih, a njima neprijateljskih zemalja. Najočitiji je sadašnji primer optuživanja Srbije da naoružava Ukrajinu gde su pokušali preko zaposlenih u vojnonamenskoj industriji da ubace GPS uređaje u rakete i granate kako bi lažno prikazali poreklo naoružanja na ukrajinskom ratištu, iako svi znaju da postoji stroga i proverljiva procedura izvoza i prodaje naoružanja državama koje su krajnji korisnici. Suviše smo mi ozbiljna i jaka država sa svojim sistemom nacionalne bezbednosti da ne bi mogla odgovoriti svima zlonamernim po pitanju ovog lažnog i prozirnog obaveštajnog napada na Srbiju - istakao prof. dr Miroslav Bjegović.

Kurir.rs/A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track