PODNELA OSTAVKU: PUNO POZDRAVLJAM I "OVE" I "ONE" Ana Mihajlovski Grubin obelodanila zašto je napustila Manojlovićev Kreni-promeni
Foto: Sonja Spasić

saopštenje

PODNELA OSTAVKU: PUNO POZDRAVLJAM I "OVE" I "ONE" Ana Mihajlovski Grubin obelodanila zašto je napustila Manojlovićev Kreni-promeni

Politika -

Voditeljka Ana Mihajlovski Grubin podnela je danas ranije najavljenu ostavku na mesto odbornice u Skupštini grada Beograda.

Ona je na izborima održanim 2. juna bila kandidatkinja za odbornicu na listi "I ja sam Beograd - Kreni-Promeni", ali je i krajem maja najavila povlačenje s liste, odnosno, kako to pravno nije moguće nakon što je lista proglašena, podnošenje ostavke na mesto odbornice u slučaju da uđe u gradski parlament.

Ona je povodom ostavke uputila i pismo u kome je istakla da su se stvorili zakonski uslovi za podnošenje ostavke, prenosi Danas.

Gradska Skupština, Skupština grada Beograda, Savo Manojlović
foto: Petar Aleksić

- Nažalost, izabrani put pomenute organizacije ka kandidaturi na izborima po mom laičkom mišljenju i osnovnom ljudskom osećaju, nije bio u duhu vrednosti kojima lično težim i za koje se zalažem. Za mene taj izabrani put predstavlja udaljavanje od polaznih principa i ideje da se zajedničkim snagama i institucionalnim putem popločanim zakonima, pravdom i etikom borimo za bezbednije, uređenije i humanije okruženje za sve građane bez obzira na političku pripadnost ili bilo koje druge razlike - navela je ona.

Dodala je da nikada nije birala strane, već je uvek išla po sopstvenom nahođenju.

- Lično sam uvek bila za ideju, a ne za "ove" ili "one". Uvek sam podržavala ideju koja mi je bila bliska, jer i "ovi" i "oni" mogu da razočaraju, ali ne i ideja da ova zemlja može biti humano mesto za sve građane bez obzira na sve naše razlike. Od te ideje ne mogu da odustanem, a od svakog pokreta mogu i hoću onda kada mi se učini da ide putem koji meni nije blizak - navela je ona, između ostalog.

Dodala je da puno pozdravlja i "ove“ i "one".

- Želim nam svima da shvatimo da ovaj svet ostavljamo našoj deci i da bi morali da se potrudimo da postanemo bolji ljudi sad i odmah. Svi - napisala je ona.

Kurir.rs/Danas/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

00:21

Savo Manojlović i njegovi odbornici su upravo napustili sednicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track