VOZNI PARK PARLAMENTARACA: Kurir otkriva šta voze narodni poslanici! A evo ko iz vlasti i opozicije IDE PEŠKE!
Foto: Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Marina Lopičić, Beta Miloš Miškov, Beta Amir Hamzagić

krševi i polovnjaci

VOZNI PARK PARLAMENTARACA: Kurir otkriva šta voze narodni poslanici! A evo ko iz vlasti i opozicije IDE PEŠKE!

Politika -

Vozni park narodnih poslanika oduvek je zanimao građane, a ako je suditi po njihovim imovinskim kartama, retki se mogu pohvaliti moćnim četvorotočkašima.

U taboru opozicije, kada su u pitanju automobili viđenijih poslanika, prednjači Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde, a zanimljivo je da njegov kolega iz tog tabora Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije, poseduje i traktor.

Podsetimo, parlamentarci su dužni da imovinu i prihode redovno prijavljuju Agenciji za sprečavanje korupcije, a ako je suditi po tim prijavama, predstavnici građana u Skupštini Srbije voze "mercedese", "audije", "škode", a nađe se tu i poneki "ford". Doduše, ono čime se viđeniji narodni poslanici ne mogu pohvaliti jeste godište njihovih četvorotočkaša...

Vladajući slabi

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe naprednjaka, nema automobil, a ne poseduje ga ni njegova zamenica u poslaničkom klubu Nevena Đurić.

Sanja Džajić
foto: Printscreen/Instagram

Od poznatijih naprednjaka dobrim četvorotočkašem se može pohvaliti narodna poslanica Sanja Džajić, ćerka čuvenog Dragana Džajića, koja poseduje automobil marke "audi" proizveden 2019. godine.

Kada su socijalisti u pitanju, ni predsednica njihove poslaničke grupe Snežana Paunović u imovinskoj karti ne navodi automobil.

Doduše, četvorotočkaše u izveštajima o imovini i prihodima ne navode ni visoki funkcioneri socijalista Branko Ružić i Vladan Zagrađanin.

Dan Policije, Policija, Makiš, Marko Milošević
foto: Damir Dervišagić

Novopečeni narodni poslanik Marko Milošević, unuk pokojnog predsednika SRJ Slobodana Miloševića, poseduje BMW serije 3 star 23 godine, a stekao ga je kupovinom. Interesantno je da je ovaj automobil dve godine mlađi od dotičnog narodnog poslanika, koji je rođen 1999. godine.

Balint Pastor, predsednik poslaničke grupe Savez vojvođanskih Mađara, poseduje automobil "kija sportidž" star pet godina, a osnov za njegovo sticanje je ugovor o lizingu.

Dva BMW lidera SSP

Dragan Đilas
foto: Zorana Jevtić

Kad je opozicija u pitanju, voznim parkom se može pohvaliti Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde. On, kako se navodi u njegovom izveštaju o imovini i prihodima, poseduje čak četiri automobila, među kojima su: BMW X5 (2014. godište), BMW 530 (2007. godište), "zastava 750" (1966. godište) i "sitroen simos" (1987. godište). Sve ih je stekao kupovinom.

Predsednica poslaničke grupe SSP Marinika Tepić ima dva automobila: "škodu fabiju" (2010. godište) i "folksvagen polo" (2015. godište). Oba je, kako se navodi u njenom izveštaju, stekla kupovinom.

Miloš Jovanović, predsednik poslaničke grupe Novi DSS - POKS, nema automobil, baš kao ni njegove kolege iz tabora opozicije Radomir Lazović i Aleksandar Jovanović Ćuta.

Miroslav Aleksić
foto: Dragan Kadić

Miroslav Aleksić, predsednik poslaničke grupe Narodni pokret Srbije - Novo lice Srbije, vlasnik je dva automobila: "mercedes-benca" (2001. godište) i "sitroen ksare" (2002. godište). Oba je kupio. No, to nije sve, jer Aleksić poseduje i traktor "foton" star sedam godina.

Zoran Lutovac
foto: Nemanja Nikolić

Zoran Lutovac, predsednik poslaničkog kluba Demokratske stranke, vozi "mazdu" staru 19 godina. On, kako se navodi u njegovoj imovinskoj karti, poseduje i garažu od 14 kvadrata, koju je takođe kupio.

Zdravko Ponoš, predsednik poslaničke grupe Srbija centar, poseduje automobil "ford C-maks" koji je star jedanaest godina.

Kurir.rs

Bonus video:

03:31

ANA BRNABIĆ NA KURIR TELEVIZIJI: I poslanici opozicije imali dobar nastup u Savetu Evrope

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track