MINISTAR ĐURIĆ: Srbija ceni podršku Surinama, želimo da unapredimo odnose
Foto: Kosovo online printscreen

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA

MINISTAR ĐURIĆ: Srbija ceni podršku Surinama, želimo da unapredimo odnose

Politika -

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Marko Đurić istakao je tokom sastanka sa surinamskim ministrom spoljnih poslova Albertom Ramčandom Ramdinom da Srbija visoko ceni podršku surinamske strane na međunarodnom planu, a naročito po pitanju očuvanja celovitosti zemlje i naveo da je Surinam bio prva zemlja koja je 2017. godine povukla priznanje kosovske nezavisnosti.

Đurić se sa surinamskim ministrom spoljnih poslova, međunarodnog biznisa i međunarodne saradnje sastao u okviru učešća na 54. zasedanju Generalne skupštine Organizacije američkih država u Asunsionu u Paragvaju.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo bliskim i prijateljskim vezama Beograda i Paramariba, koji, utemeljeni na zajedničkim vrednostima, međusobnom uvažavanju i sadržajnoj saradnji, traju već skoro pet decenija.

„Srbija, ukazao je Đurić, visoko ceni podršku surinamske strane na međunarodnom planu, a naročito po pitanju očuvanja celovitosti naše zemlje, istakavši pritom da je Surinam bio prva zemlja koja je 2017. godine povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova“, navodi se u saopštenju MSP-a.

Ocenivši da u odličnim bilateralnim odnosima ima prostora za dodatno unapređenje, Đurić je preneo i interes Srbije za povećanje obima spoljnotrgovinske razmene, kao i dalje jačanje sveukupne ekonomske saradnje, prvenstveno u domenu poljoprivrede i prehrambene industrije.

Posebno mesto u odnosima, prema rečima Đurića, zauzima obrazovna saradnja, čiji je najsvetliji primer projekat stipendiranja inostranih studenata „Svet u Srbiji“, zahvaljujući kojem surinamski studenti imaju priliku da se školuju u našoj zemlji i bliže upoznaju sa srpskom kulturom.

Kurir.rs/Kosovo online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track