PROTEST PROTIV FESTIVALA "MIRDITA" NA DORĆOLU: "Promovisanje nezavisnog Kosova, dok srpska deca tamo stradaju - neće moći!"
Foto: Kurir

PROTEST PROTIV FESTIVALA "MIRDITA" NA DORĆOLU: "Promovisanje nezavisnog Kosova, dok srpska deca tamo stradaju - neće moći!"

Politika -

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je danas da će festival "Mirdita, dobar dan!" biti održan na više lokacija u Beogradu od 27. do 29. juna, a okupljeni građani na Dorćol placu iskazali su svoje mišljenje povodom organizovanja ovog festivala i predstavljanja "kulturne scene Кosova" usred srpske prestonice.

Okupljeni su pozvali sve građane da se pridruže ovom mirnom protestu u Dobričinoj ulici ispred Dorćol placa.

U saopštenju su istakli da će na ovom mestu biti ceo dan, dok ne budu sigurni da se ova manifestacija neće održati.

Dorćol, Mieridita festival
foto: Kurir

-Srbijo, dobar dan! Na Dorćol placu danas će pokušati da održe "festival" Mierdita koji promoviše nezavisno Кosovo. Došli smo da na miran način ne dozvolimo da se isti održi u srpskoj prestonici! Ovde ćemo stajati čitavog dana dok ne budemo sigurni da se ova "manifestacija" neće održati. Dok srpska deca stradaju na Kosovu i Metohiji, da li srpska prestonica treba da promoviše nezavisno Kosovo? Neće moći", poručili su okupljeni.

Dorćol, Mieridita festival
foto: Kurir

Pomenuti fesrtival treba je da se održi i na Vidovdan, 28. juna, ali je odložen za taj dan. Tim povodom oglasio se i potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin i izjavio da to predstavlja uvredu na koju država Srbija treba da odgovori.

- Ako ne odgovori država ostaće prostor da građani sami kažu šta misle o takvoj gadosti. Da sam u BIA ili MUP-u niko od učesnika festivala ne bi prešao administrativnu liniju i stigao da vređa Srbiju u Beogradu. I to je još jedan od razloga zašto sam toliko smetao i smetam zapadnim zašitnicima tzv. Kosova, poručio je Vulin.

Bonus video:

00:08

Veliki narodni protest Srba u Severnoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja