VELIKE MOGUĆNOSTI ZA PRODUBLJIVANJE SARADNJE: Predsednica Skupštine Ana Brnabić sastala se s ambasadorom Kube
Foto: Skupština Srbije

saopštenje

VELIKE MOGUĆNOSTI ZA PRODUBLJIVANJE SARADNJE: Predsednica Skupštine Ana Brnabić sastala se s ambasadorom Kube

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ambasadorom Kube Lejdom Ernestom Rodriges Ernandesom.

Ambasador Ernandes zahvalio je na gostoprimstvu i čestitao predsednici na imenovanju, navodi se u saopštenju. Takođe, uručio je čestitku predsednika Parlamenta Kube Estebana Hernandeza povodom njenog stupanja na novu dužnost.

Ovom prilikom ambasador je, kako se ističe u saopštenju, uručio pozivno pismo za učestvovanje na seminaru o parlamentarnoj diplomatiji, koji će biti organizovan u septembru, u saradnji sa Institutom za međunarodne odnose "Raul Roa Garsija".

Ana Brnabić
foto: Skupština Srbije

Predsednica Skupštine naglasila je da su odnosi Srbije i Kube tradicionalno dobri i prijateljski i traju duže od 120 godina.

Istakla je spremnost za daljim jačanjem saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, posebno u oblasti parlamentarne saradnje, koja je potvrđena potpisivanjem Protokola o saradnji dva parlamenta 2015. godine.

Naglašavajući važnost jačanja političkih, ekonomskih i kulturnih veza između dve zemlje, predsednica je najavila formiranje Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kubom.

Obe strane su se složile da postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje i dogovorile se da intenziviraju kontakte na svim nivoima kako bi se ostvarili zajednički ciljevi i interesi.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track