PRESUDA PROTIV ČETVORICE SRBA NA VIDOVDAN NASTAVAK ETNIČKOG ČIŠĆENJA NA KiM! Srpski narod zna da je ovo suđenje farsa
Foto: Kurir

saopštenje SRPSKE LISTE

PRESUDA PROTIV ČETVORICE SRBA NA VIDOVDAN NASTAVAK ETNIČKOG ČIŠĆENJA NA KiM! Srpski narod zna da je ovo suđenje farsa

Politika -

Drakonska, ničim utemeljena, lišena svih dokaza i politički montirana presuda Kurtijevog kvazi suda protiv četvorice Srba na Vidovdan je nastavak etničkog čišćenja KiM kroz jasno i nedvosmisleno, institucionalno nasilje koje Kurtijev režim sprovodi unazad tri godine nad srpskim narodom, saopštila je Srpska lista, prenosi Kosovo Online.

- Ovim će i ovaj Vidovdan ostati crnim slovima upisan u svest srpskog naroda, jer su sudije, kadije i dželati bez ikakvog osnova odlučili da u svoje kazamate pošalju još četvoricu nevinih Srba sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda. Hapšenja i presude nevinim Srbima, bez ikakvog osnova i dokaza nisu slučajnosti već jasna poruka da se može suditi i zatvarati svako ko je Srbin i da sva pravila, zakonske norme i ljudska prava ne znače ništa ako ste Srbin na ovim prostorima - poručuju u saopštenju.

Dodaju i detalje o sudskom procesu.

- Tri puta menjana optužnica, montirane optužbe, svedočenja koja ničim nisu dokazala krivicu Rošića, Markovića, Nedeljkovića i Jovanovića su obeležila ovu farsu koju Kurtijev režim smatra sudskim procesom. Ipak, to nije sprečilo Kurtija da na Vidovdan pokaže koliko mrzi Srbe i koliko želi da protera sve srpsko - naglašavaju iz Srpske liste.

Kako kažu, srpski narod zna da je to suđenje farsa.

- Ipak, želimo da poručimo i Kurtiju i njegovim poslušnicima, srpski narod zna da je ovo suđenje farsa i nikada neće gledati Rošića, Spasojevića, Nedeljkovića i Jovanovića kao krivce za Oliverovo ubistvo, već kao žrtve režima Aljbina Kurtija. Ova sramna i lažna presuda je posebno opasna jer se njoma pripisuje krivica ljudima koji nisu učinili to za šta su osuđeni, a oni koji su pravi izvršioci i nalogodavci ostaju sa tom presudom zaštićeni - ističu u saopštenju.

Na kraju saopštenja se navodi.

- Od danas bi na svim Kurtijevim sudovima na ulazu u sudnice trebalo da stoji, sada već potvrđeno pravilo, ako je Srbin, kriv je! Valjda će to biti dovoljno da Kurti zadovolji svoj ego, a međunarodni predstavnici spavaju mirno dok nevini ljudi bivaju osuđeni bez ikakvog osnova - zaključuju iz Srpske liste.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

01:21

MAMA, DA LI JE TATA MRTAV? Milena otkrila šta joj je Bogdan(7) rekao nakon smrti oca Olivera Ivanovića OSTAĆETE BEZ TEKSTA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track