OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE O TERORISTIČKOM AKTU: U komunikaciji smo s kolegama iz Izraela
Foto: Printscreen Pink Tv, Kurir

OGLASILO SE MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE O TERORISTIČKOM AKTU: U komunikaciji smo s kolegama iz Izraela

Politika -

Napad na pripadnika Žandarmerije koji je obezbeđivao Ambasadu Države Izrael u Beogradu je istovremeno napad na diplomatsko-konzularno predstavništvo zemlje sa kojom Srbija neguje prijateljske veze, ali i napad na Srbiju, navelo je u saopštenju Ministarstvo spoljnih poslova Srbije na Čijem je čelu Marko Đurić.

Marko Đurić
foto: Printscreen/TV Pink

- Srbija će imatu nultu toleranciju prema prema terorizmu i svakoj vrsti ekstremizma, i nastaviće da, kao i do sada, garantuje nepovredivost stranih misija, u skladu sa Članom 22, Bečke konvencije o diplomatskim odnosima. Uvereni smo da će naši nadležni državni organi efikasno i do kraja rasvetliti okolnosti i motive napada - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, ovim povodom, u komunikaciji sa Ministarstvom inostranih poslova Izraela i diplomatama te zemlje u Beogradu, kojima će pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Ranjenom pripadniku srpske Žandarmerije, koji je herojski obavio svoju dužnost, javno zahvaljujemo, čestitamo na hrabrosti i želimo brz oporavak!

Bonus video:

04:47

JASNO JE DA JE NJOPASNIJEM KLANU VUČIĆ I DALJE META BROJ JEDAN Bjegović tvrdi: U zabludi su ako misle da su ga uplašili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track