MINISTAR GORAN VESIĆ: NAPAD JE POSLEDICA NEGATIVNE KAMPANJE PROTIV JEVREJSKOG NARODA: Nema povlačenja pred teroristima!
Foto: MGSI

oštra osuda

MINISTAR GORAN VESIĆ: NAPAD JE POSLEDICA NEGATIVNE KAMPANJE PROTIV JEVREJSKOG NARODA: Nema povlačenja pred teroristima!

Politika -

Najoštrije osuđujem današnji teroristički napad na ambasadu Države Izrael u Beogradu u kojem je teško povređen pripadnik Žandarmerije, naveo je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saopštenju i dodao:

- Ovaj napad je, na žalost, logična posledica opšte antisemitske histerije i negativne kampanje koja se u svetu vodi protiv jevrejskog naroda. Siguran sam da ovaj teroristički akt neće uplašiti naše jevrejske partnere, već naprotiv, da će ih dodatno učvrstiti u nameri da štite svoje državne interese i jevrejski narod gde god on živeo.

Srpski narod, kako je naveo Vesić, "deli stradalnu sudbinu sa prijateljskim jevrejskim narodom i mi dobro razumemo koliko je važno stajati na strani istine i pravde čak i kada se to ne sviđa svima."

- Ovaj teroristički napad ukazuje na potrebu da Srbija, Izrael, i sve druge partnerske zemlje, ubuduće imaju još bolju koordinaciju u anti-terorističkom delovanju, a u cilju očuvanja globalne bezbednosti i zaštite života ljudi. Uveren sam da će nadležni organi Republike Srbije u što kraćem roku istražiti pozadinu ovog terorističkog čina - naveo je Vesić i dodao:

- Našem povređenom policajcu čestitam na ispoljenoj prisebnosti i hrabrosti i želim mu brz oporavak i povratak na dužnost. Reakcija bezbednosnog aparata Republike Srbije u ovom slučaju šalje jasnu poruku svima koji se usude da destabilizuju Srbiju i ustavni poredak naše zemlje - nema povlačenja pred teroristima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja