NAJOŠTRIJE OSUĐUJEM ZVERSKI ČIN: Ministar Husein Memić: Akt bezumlja pojedinca, a ne delo bilo koje religije ili naroda
Foto: Ministarstvo turizma i omladine

reagovanje

NAJOŠTRIJE OSUĐUJEM ZVERSKI ČIN: Ministar Husein Memić: Akt bezumlja pojedinca, a ne delo bilo koje religije ili naroda

Politika -

Najoštrije osuđujem zverski čin, pokušaj ubistva pripadnika Žandarmerije koji je danas napadnut pred Izraelskom ambasadom u Beogradu, poručio je ministar Husein Memić.

- Želim brz oporavak žandarmu, koji je bio u životnoj opasnosti - dodao je član Vlade Srbije.

Ministar je istakao da je država Srbija sigurna, stabilna i prosperitetna zemlja i da se svi građani mogu osećati bezbedno, a naše najveće bogastvo su upravo dobri međunacionalni i međuverski odnosi. - Ovaj napad treba posmatrati kao izolovan slučaj i akt bezumlja pojedinca, a ne delo bilo koje religije ili naroda. Ovaj čin ima svoje ime i prezime, i nema podršku nijednog zdravomislećeg pojedinca, bez obzira na veru i naciju. Kao ministar u Vladi Srbije, kao pripadnik bošnjačkog naroda, pripadnik islamske veroispovjesti te pre svega kao čovek osuđujem svakoga ko smatra da se nasiljem i napadom na pripadnike Žandarmerije može reagovati na bilo kakve događaje u zemlji i svetu - istakao je Memić i dodao:

- Islam je pre svega vera mira, i ubeđen sam da je ovo samo čin bezumnika, a nikako mišljenje ili stav bilo kojeg pripadnika islama. Pozvao bih sve građane da budu razumni i da ne podležu propagandi koja unosi razdor i čiji je jedini cilj destabilizacija.

Podsetimo, pripadnik Žandarmerije je danas oko 11 sati napadnut kada je na njega pucano iz samostrela, dok je bio na dužnosti obezbeđenja Ambasade Izraela na Dedinju u Beogradu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track