"SVE OKOLNOSTI SLUČAJA NESUMNJIVO UKAZUJU DA SE RADI O KRIVIČNOM DELU TERORIZAMA": Ministarka Popović o napadu na žandarma
Foto: Ministarstvo pravde/Zoran Nikolić

"SVE OKOLNOSTI SLUČAJA NESUMNJIVO UKAZUJU DA SE RADI O KRIVIČNOM DELU TERORIZAMA": Ministarka Popović o napadu na žandarma

Politika -

Ministarka pravde Maja Popović oglasila se povodom današnjeg terorističkog akta i napada na pripadnika Žandarmerije.

- Ministarstvo pravde najoštrije osuđuje današnji napad na pripadnika MUP dok se nalazio na obavljanju službenog zadatka - obezbeđenje ambasade države Izrael - rekla je Popović.

- Ovo posebno zbog činjenice da sve okolnosti slučaja nesumnjivo ukazuju da se radi o krivičnom delu terorizama. Uz želju ranjenom pripadniku MUP za uspešan i brz oporavak, pozivam sve pravosudne organe da u najkraćem mogućem roku otkriju sve koji učestvuju u izvršenju krivičnog dela terorizam i iste najstrožije kazne - rekla je ministarka pravde Maja Popović.

Da podsetimo, Miloš Žujović je jutros oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremnovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije.

Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.

Žandandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio je napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar gde se nalazi u teškom stanju, a nakon prijema imao je i operaciju.

Ministar Dačić je nakon posete povređenom pripadniku MUP-a izjavio da je ovo bio teroristički akt na Žandarma i zemlju Srbiju. Takođe, naveo je da su pojačene mere bezbednosti nakon napada.

Napadač na žandarma sa prebivalištem u Novom Pazaru, kako se nezvanično saznaje živeo je u stanu pod zakup.

Komšije su ga viđale sa jednom ženom, koja mu je verovatno bila supruga, ali su se malo družili sa komšijama.

Poslednjih nekoliko dana ih nije bilo u stanu, koji su iznajmili, jer ih komšije nisu primetili.

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track