ZBOG VUČIĆEVE BORBE NIKADA NEĆE OSTVARITI SVOJ KRVAVI CILJ: Dačić osudio pretnje iz Prištine upućene predsedniku Srbije
Foto: Nenad Kostić

ZBOG VUČIĆEVE BORBE NIKADA NEĆE OSTVARITI SVOJ KRVAVI CILJ: Dačić osudio pretnje iz Prištine upućene predsedniku Srbije

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić osudio je izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsećamo, ministar policije tzv. Kosova Dželal Svečlja zapretio je danas da će uhapsiti predsednika Srbije ako dođe u posetu južnoj srpskoj pokrajini.

- Izjave predstavnika režima u Prištini protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jesu poruka svim Srbima sa Kosova i Metohije. Njihov je cilj da ih sve pohapse i proteraju, da etnički očiste Kosovo i Metohiju od Srba - rekao je Dačić.

On ističe da međunarodna zajednica mirno gleda ove izlive mržnje i besa prema Vučiću, Srbiji i srpskom narodu.

- A zašto im smeta Vučić? Zato što zahvaljući borbi predsednika Vučića nikada neće ostvariti svoj krvavi cilj, i nikada neće postati članica Ujedinjenih nacija. A Svečlja, kao osvedočeni separatista i pripadnik OVK, može da očekuje da će ga stići ruka pravde - poručio je Dačić.

Ministar policije je dodao da sama činjenica da Priština preti čoveku sa kojim vodi dijalog u Briselu pokazuje da oni ne žele nikakav dogovor, već samo sukobe.

- Dokle će više međunarodna zajednica da ćuti i toleriše ratne bubnjeve iz Prištine, neka se opredele, hoće li međunarodna zajednica rat ili mir - zapitao je Dačić.

Bonus video:

03:16

Ivica Dačić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track