NASTAVLJAMO SA VELIKIM INVESTICIJAMA! Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević: Uvećavamo socijalna davanja
Foto: Petar Aleksić

usvojen gradski budžet

NASTAVLJAMO SA VELIKIM INVESTICIJAMA! Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević: Uvećavamo socijalna davanja

Politika -

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas, tokom rasprave o gradskom budžetu, da je koncepcija da se nastavi sa investicijama, ali i da se nastavi sa socijalnim davanjima, kao i da se uvode nove socijalne usluge, prenosi Beoinfo.

- Ako je prošle godine budžet za obrazovanje i dečju zaštitu bio 33 milijardi dinara, ove godine za iste namene usvajamo budžet od 45 milijardi, što je prvi put u istoriji da se toliko novca izdvaja za najmlađe Beograđane - naveo je on i istakao da se grade novi vrtići.

Skupština grada Beograda, sednica gradske Skupštine, sednica Skupštine grada Beograda
foto: Petar Aleksić

- Za 1.600 dece povećavamo kapacitet do kraja godine. Za isti novac saniraćemo i mnogo škola, poput Sportske gimnazije, Gimnazije u Mladenovcu, Tehničke škole i škole u Baćevcu. Rekonstruisaćemo i mnogo školskih krovova i školskih dvorišta, a otvaramo i poziciju da svakom detetu obezbedimo sredstva od 20.000 dinara za nabavku udžbenika i školske opreme - ukazao je Nikodijević.

On je istakao da se nastavlja sa praksom da su svi državni vrtići besplatni, dok se privatni vrtići za sve korisnike subvencionišu do ekonomske cene.

Skupština grada Beograda, sednica gradske Skupštine, sednica Skupštine grada Beograda
foto: Petar Aleksić

- Takođe, Grad Beograd nastavlja da finansira besplatne škole engleskog jezika za svu predškolsku decu. Znamo da je pomoć mnogima potrebna, ali nam niko ne može osporiti da je danas neuporedivo bolje nego pre, uzimajući u obzir prosečnu neto zaradu u prestonici koja iznosi 119.000 dinara – ukazao je prvi čovek gradskog parlamenta.

On je ukazao na veoma dobru saradnju sa Republikom i zajedničko učešće u investicijama, naglasivši da se najveći projekti poput metroa, obilaznice oko Beograda grade u saradnji sa predsednikom Republike i Vladom Srbije.

- „Ekspo” nije važan samo za Beograd. Radi se istorijskom projektu u okviru koga se nalaze 353 različita infrastrukturna projekta, među kojima je i izgradnja novih bolnica, škola, puteva i obdaništa na čitavoj teritoriji Srbije - zaključio je Nikodijević.

Kurir.rs / Beoinfo

Bonus video:

00:25

Nikodijević izabran za predsednika Skupštine Grada Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track