ANA BRNABIĆ S TRAMONTIJEM O NASTAVKU SARADNJE IZMEĐU SRBIJE I ITALIJE: Sastanak sa delegacijom Odbora za spoljne poslove
Foto: Skupština Srbije

saopštenje

ANA BRNABIĆ S TRAMONTIJEM O NASTAVKU SARADNJE IZMEĐU SRBIJE I ITALIJE: Sastanak sa delegacijom Odbora za spoljne poslove

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Italije, Đuliom Tramontijem o daljem unapređenju parlamentarne saradnje, koja predstavlja važan segment bilateralnih odnosa.

Predsednica parlamenta je, kako se navodi u saopštenju, istakla da Srbija veoma ceni podršku Italije na putu ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju i da smatra da što skorija integracija Zapadnog Balkana u EU može da doprinese ekonomskoj perspektivi i stabilnosti, kako užeg regiona, tako i Evrope u celini.

Ana Brnabić
foto: Skupština Srbije

Takođe, istakla je da je objavljivanje Plana rasta za Zapadni Balkan, kojim su predviđena sredstva namenjena reformskoj agendi našeg regiona, vrlo značajno i da to može uneti novu energiju u procese evropskih integracija u našem regionu.

Tramonti je istakao da je proširenje Evropske unije važno ne samo za Srbiju, već i za EU, zbog prevazilaženja mnogih drugih barijera.

Kako se ističe u saopštenju rekao je da Italija razume odnose na Balkanu, kao i da su bilateralni odnosi između Srbije i Italije su u svim oblastima razvijeni, na nivou strateškog partnerstva.

Brnabićeva je podvukla da je ekonomska saradnja dve zemlje dobra, sa velikim obimom razmene, da je sve intenzivnija trgovina uslugama i sve je veći broj italijanskih investicija u Srbiji.

Kurir.rs

Bonus video:

00:22

Pretnje Ani Brnabić od strane ekoloških aktivista

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track