SUSRET GOJKOVIĆEVE I ŽIGMANOVA: Rodna ravnopravnost jedno od prioritetnih pitanja za novu Pokrajinsku vladu
Foto: Vlada AP Vojvodine

SUSRET GOJKOVIĆEVE I ŽIGMANOVA: Rodna ravnopravnost jedno od prioritetnih pitanja za novu Pokrajinsku vladu

Politika -

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se danas sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi razgovarano je o modelima saradnje na unapređenju sveukupnih ljudskih prava sa akcentom na antidiskriminaciji, rodnoj ravnopravnosti i socijalnoj inkluziji Roma.

Predsednica Gojković izjavila je ovom prilikom da je rodna ravnopravnost jedno od prioritetnih pitanja za novu Pokrajinsku vladu zbog čega je i formirano Koordinaciono telo za tu oblast.

- Vojvodina prednjači kada je reč o oblasti ljudskih i manjinskih prava i naša administracija je veoma efikasna. Ovo je multietničan i autentičan prostor sa veoma bogatim stvaralaštvom kada je reč o kulturi i tradiciji, i gde svi građani žive slobodno sa međusobnim uvažavanjem - navela je predsednica Gojković.

Vlada AP Vojvodine, Maja Gojković, Tomislav Žigmanov
foto: Vlada AP Vojvodine

Na sastanku je bilo reči i o projektima Ministarstva u ovoj oblasti među kojima je prvi Festival nacionalnih manjina, koji će podržati Pokrajinska vlada.

Oblast ljudskih i manjinskih prava zahteva kontinuiran zajednički rad, sinergiju i vidljivost, istaknuto je na sastanku.

- Racionalnost i razvijenost pokrajinske administracije je na veoma visokom nivou s obzirom na to da u AP Vojvodini imamo i Zavod za ravnopravnost polova i Kancelariju za inkluziju Roma i to su primeri dobre prakse - izjavio je ministar Žigmanov.

Sastanku je prisustvovala i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track