SUSRET MARKA ĐURIĆA I TREMONTIJA: Srbija želi nastavak kvalitetne saradnje sa Italijom
Foto: Vlada Srbije

SUSRET MARKA ĐURIĆA I TREMONTIJA: Srbija želi nastavak kvalitetne saradnje sa Italijom

Politika -

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa predsednikom Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Republike Italije Đuliom Tremontijem, pri čemu je tom prilikom istakao da je ta zemlja jedan od strateških partnera Srbije.

Đurić je dodao je Italija, takođe, među najznačajnijim ekonomskim partnerima naše zemlja, te da očekujemo dalji rast saradnje kako u razmeni robe i usluga, tako i na planu investicija.

On je iskazao zahvalnost Italiji na podršci koju pruža Srbiji u procesu evrointegracije i proširenju EU na Zapadni Balkan.

Prema njegovim rečima, Evropska unija će punopravnim članstvom Srbije dobiti zdravu ekonomiju, industrijske, ljudske i druge resurse, koji će na pozitivan način doprineti njenom daljem razvoju.

Ministar je ukazao na to da Vlada Srbije vodi odgovoru politiku, čiji je cilj očuvanje mira i stabilnosti u regionu.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, Đurić je istakao da naša strana ima konstruktivnu ulogu, ali da se konstantno suočava sa jednostranim potezima privremenih prištinskih institucija.

Šef srpske diplomatije je podsetio na to da Priština nije sprovela ono što je pre jedanaest godina dogovoreno Prvim briselskim sporazumom, kao i da su Srbima na Kosovu i Metohiji ugrožena osnovna ljudska prava, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track