"SRBIJA I SAD SAVEZNICI U PRESUDNIM ISTORIJSKIM TRENUCIMA" Održan prijem u ambasadi Amerike, prisustvovao i predsednik Vučić
Foto: Marko Karović

"SRBIJA I SAD SAVEZNICI U PRESUDNIM ISTORIJSKIM TRENUCIMA" Održan prijem u ambasadi Amerike, prisustvovao i predsednik Vučić

Politika -

Tradicionalnim svečanim prijemom u rezidenciji ambasadora SAD-a Kristofera Hila danas je obeležen Dan nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država, 4. juli.

Zvanice su dočekivali ambasador Hil sa suprugom Džuli Hil, zamenik ambasadora Džon Ginkel sa suprugom, i vojni ataše Šej sa suprugom, a na prijemu je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Marko Karović
1 / 4 Foto: Marko Karović

- Na prijemu u Ambasadi SAD povodom obeležavanja Dana nezavisnosti, jednog od najvažnijih trenutaka u istoriji #SAD kada su principi slobode, demokratije i jednakosti postavljeni kao temelj američkog društva. Ovaj dan služi i kao podsećanje na posvećenost slobodarskom duhu i pravdi, što su temelji na kojima koja počiva ponosna prošlost, sadašnjost i budućnost Srbije. Saveznici u presudim istorijskim trenucima, Srbija i SAD dele dugogodišnje partnerstvo i saradnju, a ja se nadam da ćemo nastaviti da unapređujemo naše odnose, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju - napisao je Vučić na Instagramu.

Među zvanicama su bili i Miloš Vučević, predsednik Vlade Srbije, ministar finansija Siniša Mali, ministar trgovine Tomislav Momirović, ministar odbrane Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova i lider SPS-a, Ivica Dačić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar spoljnih poslova Marko Ðurić.

1 / 12 Foto: Marko Karović

Došli su i nekadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac, bivši ministar Zoran Ðorđević.

1 / 6 Foto: Marko Karović

Gosti su bili i Vladimir Orlić, direktor BIA, Slavica Ðukić Dejanović, ministarka prosvete i Usame Zukorlić, ministar bez portfelja i lider SPP.

Prijemu je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Bonus video:

04:47

JASNO JE DA JE NJOPASNIJEM KLANU VUČIĆ I DALJE META BROJ JEDAN Bjegović tvrdi: U zabludi su ako misle da su ga uplašili

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track