PITAM CRNOGORCE, STIDITE LI SE REZOLUCIJE KOJU STE SAMI DONELI Vučić: Ja ne mislim da je ta rezolucija loša, loša je ona prethodna
Foto: Marko Karović

PITAM CRNOGORCE, STIDITE LI SE REZOLUCIJE KOJU STE SAMI DONELI Vučić: Ja ne mislim da je ta rezolucija loša, loša je ona prethodna

Politika -

Da je Srbija uvek drugima krivac i da nije strano da trpi konstantne oprtužbe iz regiona za tuđe neuspehe, objasnio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obračanju medijima nakon sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" .

- Sada govore o rezoluciji o Jasenovcu... naravno krivac mora da bude Vučić, kao što Bosni nije krivac Banjaluka, već Vučić. Pošto vidim iz crnogorskog rukovdostva da govore da je rezolucija doneta pod pritiskom Beograda, žele da kažu da sam to ja, moje pitanje za predsednika CG i predsednika Vlade CG da li sam ih ikada pozvao da ih pitam i da li je moja ideja rezolucija ili je to vaše ideja da biste našli nešto na čemu ćete da se izvučete?

-Zašto je to potrebno i moguće? Jer Srbija mora da bude krivac i da kažete to su oni koji su mali Rusi, mada smo mi samo mali narod koji želi slobodu, koji ne želi da služi ni Amerikancima ni Rusima. Ta priča će se nastaviti...

- Ja ih pitam "je l se stidite rezolucije koju ste sami doneli". Ja ne mislim da je ta rezolucija loša, mislim da je loša ona prethodna koju ste potpisali. Što se Hrvatske tiče, želim im još mnnogo tekstova. Ponosan sam na to što imam dovoljno snage i hrabrosti da im se supšotstavim.

- Kod mene nije bilo pa prošlo, ali ja gledam u budućnost. Ali da vi meni upoređujete Jasenovac sa Stajićevom, zatiranje dece, jednog naroda sa vašim dnevnopolitičkim obavezama, a da ja na to ćutim, ne pada mi na pamet. Biram da budem napadan, sa ponosom to nosim.

- Jesam li ja bio idejni tvorac rezolcuije o Jasenovcu i da li sam vršio pritisaka na njih - moje pitanje je za CG. Da objasne ljudima da su se šalili kada su rekli da sa tim ima veze Beograd - odgovorio je Vučić.

Bonus video:

00:25

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u hali Čair

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja