USVOJENE OSTAVKE ORLIĆA, NIKOLIĆ I KURTOVIĆA: Zasedao Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja
Foto: Zorana Jevtić

USVOJENE OSTAVKE ORLIĆA, NIKOLIĆ I KURTOVIĆA: Zasedao Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja

Politika -

Na devetoj sednici Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, koja je održana danas, članovi Odbora usvojili su ostavke koje su na funkciju narodnog poslanika podneli Vladimir Orlić, Ivana Nikolić i Rejhan Kurtović, navodi se na sajtu Skupštine Srbije.

Odbor je utvrdio da je nastupio slučaj iz člana 131. stav 2. tačka 6) Zakona o izboru narodnih poslanika, u kome se podnošenje ostavke navodi kao jedan od razloga za prestanak mandata narodnom poslaniku i predložio Narodnoj skupštini da konstatuje prestanak mandata imenovanim narodnim poslanicima.

Članovi Odbora su razmotrili zahtev narodnih poslanika Borisa Bajića, dr Branka M. Vujkovića i Nikole Lazića, i dali pozitivno mišljenje za obavljanje druge javne funkcije.

Razmotrena su i obaveštenja generalnog sekretara o izricanju mera održavanja reda na Drugoj sednici Prvog redovnog zasedanja, održanoj 24. maja 2024. godine.

Aleksandra Tomić
foto: Kurir televizija

Odbor je razmotrio Rešenje Republičke izborne komisije o dodeli mandata narodnoj poslanici Aleksandri Tomić radi popune upražnjenog poslaničkog mesta u Narodnoj skupštini od 1. jula 2024. godine.

Milenko Jovanov
foto: Petar Aleksić

Sednici je predsedavao predsednik Odbora Milenko Jovanov, a prisustvovali su članovi i zamenici članova Odbora: Bojan Torbica, Zoran Stojanović, Goran Milić, Marko Milošević, dr Dragana Rakić, Branko Lukić, Igor Jakšić, Dane Stanojčić, Branimir Jovanović, prof. dr Miloljub Albijanić, Jelena Milošević, Uroš Đokić, Stefan Janić, Olja Petrović, Aleksandar Jugović i Stefan Kitanović.

Kurir.rs

Bonus video:

04:28

STVARI MORAMO DA REŠAVAMO ŠTO PRE! Vladimir Orlić za Kurir televiziju izjavio KADA se očekuju novi beogradski izbori!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track